Autor |
Zpráva |
|
Silwerik |
Zaslal: st leden 02, 2013 20:07 |
|
|
|
Autorův styl psaní z Her s příběhem mě navnadil a kniha má očekávání jenom potvrdila. Jde o krátký dobrodružný příběh o hledání a záchraně, který k mé velké potěše reflektuje poválečnou situaci Rilondského království a posunuje jeho příběh dále. Hlavní linie má hlavu i patu, ubíhá bez logických lapsů nebo přemíry patosu rychle kupředu. Zajímavých postav s vlastními osudy a motivacemi se tu najde velké množství. K tomu navíc ještě odkazy na další postavy a reálie známé z modulů.
Zmínit musím i perfektní Kýbusovu obálku i vnitřní ilustrace protagonistů.
Snad jedinou menší vadou je cena knihy (trochu vyšší vzhledem k počtu stránek...).
Určitě mohu Pevnost doporučit - jako příjemné čtivo, i jako obohacení asterionského "kánonu". Pokud Kolbaba časem přijde s další Taragovou výpravou (hmm Derteon... ), má v mojí knihovně místo |
_________________ O zítřku předem nikdo nic neví... |
|
Návrat nahoru |
|
RadekK |
Zaslal: ne leden 20, 2013 20:28 |
|
|
|
Díky za reakci a jsem moc rád, že se kniha líbila. Každá pozitivní reakce je příjemné nakopnutí, abych pokračoval dál. Super je, že poseldní dobou těch kopanců dostávám povícero .
Teď ještě musím vymyslet nějakou knížku s Taragem v Derteonu . |
|
|
Návrat nahoru |
|
Fery |
Zaslal: st leden 23, 2013 6:47 |
|
|
|
Nevyjde to jako ebook? Né že bych neměl papírové knihy rád a obracení stránek nejde nahradit, přeci jenom elektronicky se čtou hlavně brožované knížky lépe. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Gilgalad |
Zaslal: čt leden 24, 2013 11:36 |
|
|
|
Fery: určitě by měly. Zjistím u nakladatele, jak to s nimi vypadá. |
_________________ Cesta jde pořád dál a dál
kupředu, pryč jde od mých vrat.
Daleko už mi utekla
a musím za ní pospíchat.
Na lehkých nohou dám se vést
až k větší cestě, nežli znám,
tam, kde se stýká mnoho cest.
A potom kam? To nevím sám. |
|
Návrat nahoru |
|
Kibe |
Zaslal: po leden 28, 2013 17:59 |
|
|
|
Knížka se mi velmi líbila a pečetl jsem ji na jeden zátah, tedy bych jí označil za velmi zdařilou jednohubku. Sedí mi autorův styl a vyvážené využití hranice psaní pro běžného fantasy čtenáře a pro hráče drd na Asterionu.
Z čehož jsem měl pocit, že autor zná oba "póly".
Příběh hezky odsýpal, místy bylo použito základních jednoduchých "fíglů" na udržování napětí, což mi v tomto případě připadalo vhodné.
Příjemná oddychovka, doporučuji všem asterioňákům. |
_________________ Je dobré si vybrat ten správný cíl a také zda ho zasáhneš srdcem nebo šípem. |
|
Návrat nahoru |
|
Gilgalad |
Zaslal: čt leden 31, 2013 12:43 |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Sadaam |
Zaslal: pá únor 01, 2013 21:46 |
|
|
|
...vyborny rodinny pribeh doporucuji predcitat detem, pripadne rodicum pred spanim!! Ne, ale vazne, tuhle "jednohubku" jsem si vychutnaval stranku po strance. Zapletka je jasna, nebezpeci velke, postavy nabusene (presto ne neporazitelne) a konspirace za kazdym rohem. Me tenhle akcni styl sedi a rad si tuhle knizku prectu znovu... a jeste se vice tesim na dalsi autorova dila!!
Nastudoval jsem si dalsi povidky ze sborniku i treba Dechu draka, take nejake texty k LARPum a postavy se mi zacinaji cim dal tim vic zamlouvat... rad se v budoucnu dozvim vice o historii a dobrodruzstvich Taraga, Tien, Iandzi a ostatnich postav. Jinak, v Pevnosti zoufalstvi je nejvetsim sympatakem vousaty slechtic-zalesak Bor ze Strelova |
_________________ "Narodíš se jen jednou, žiješ jen jednou, umřeš jen jednou... a tak pořád dokola!!" - skřítčí minstrel Skřivan Skřivánek |
|
Návrat nahoru |
|
Fery |
Zaslal: po únor 04, 2013 13:00 |
|
|
|
Dočtu tanec s draky a jdu na tohle Recenze zatím vypadají dobře, tak to se moc těším |
|
|
Návrat nahoru |
|
Fery |
Zaslal: po únor 11, 2013 8:04 |
|
|
|
Tak dočteno.
Příběh je fakt výborný, je to rychlé a děj prostě utíká jako o závod. Prostředí a využití kněžích jsem si užil a akční scény jsem si fakt představoval. Škoda jen, že je to fakt jak z rychlíku. Zasloužilo by si to i větší rozsah s širším vysvětlením třeba motivace ostatních postav nebo pozadí
Ale děkuji za pěknou knihu. |
|
|
Návrat nahoru |
|
RadekK |
Zaslal: po únor 11, 2013 15:24 |
|
|
|
Není zač, rádo se stalo.
Jinak ještě jednou díky všem za povzbudivé reakce.
A co se rozsahu týče - uznávám, že je to rychlík/jednohubka, ale já měl radost, že jsem dodržel rozsah, který mi kluci - Gil a Čenis - napsali. Takže za to vlastně můžou oni |
|
|
Návrat nahoru |
|
Zenir |
Zaslal: so březen 16, 2013 9:59 |
|
|
|
Včera jsem knížku dočetl a jsem spokojen. Na prvotinu skutečně skvěle napsáno. Hlavně musím vyzdvihnout atmosféru příběhu, která byla hutnější a mrazivější než, na jakou jsem u asterionských knížek zvyklý. Vyprávění mělo spád a gradaci. Taky se mi líbila návštěva Rilondu po válce.
Jedna z věcí, která mi trošku vadila, byla přítomnost Alwarina. Přišlo mi, že jeho zapojení v příběhu tkvělo v tom, aby se zdůraznila nabušenost hlavních postav. Přesto počáteční hledání šlo vyřešit třeba saly a pozdější zapojení jedné z postav nějakou jinou motivací, než žádostí Arcimága.
Myslím si, že asterionská družina spisovatelů má ve svých řadách dalšího velmi nadějného barda. A už se těším na jeho další příběhy. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Bohdan |
Zaslal: so březen 16, 2013 22:59 |
|
|
|
Potěšilo, uspokojilo, akorát jedna věc mě trápí kdo byla ta ženská? nemůžu si vypomenout kdo konkrétně by to měl být ta "zlodějka" co se nechala zavřít jen tak ze srandy |
_________________ Bůh mi odpustí, jeto ostatně jeho řemeslo.
Heinrich Heine 1856 |
|
Návrat nahoru |
|
zloděj slavoj |
Zaslal: po březen 18, 2013 8:23 |
|
|
|
Bohdan napsal: Potěšilo, uspokojilo, akorát jedna věc mě trápí kdo byla ta ženská? nemůžu si vypomenout kdo konkrétně by to měl být ta "zlodějka" co se nechala zavřít jen tak ze srandy
Tien - to je ta zlodějka, která tě zajímá.
(http://www.iklubovna.cz/zony/asterion-1/tien-160)
Tady pár informací k dalším postavám z knihy:
Tarag
(http://www.iklubovna.cz/zony/asterion-1/tarag-147)
Iandži
(http://www.iklubovna.cz/zony/asterion-1/iandzi-165) |
_________________ Je několik způsobů, jak stáhnout krysu z kůže. |
|
Návrat nahoru |
|
zloděj slavoj |
Zaslal: pá duben 05, 2013 7:28 |
|
|
|
Tady najdete recenzi na tuto knihu:
(http://www.fantasya.cz/clanek/pevnost-zoufalstvi-radovan-kolbaba-kociruje-pribeh-z-asterionu-jako-zkuseny)
Tento příběh jsem přečetl jedním dechem a rozhodně tuto knihu doporučuji. |
_________________ Je několik způsobů, jak stáhnout krysu z kůže. |
|
Návrat nahoru |
|
Gena |
Zaslal: út červen 04, 2013 11:34 |
|
|
|
Tak jsem dnes konečně dočetl. Přiznám se, že mé nadšení z knihy tak vysoké není. Dlouho jsem přemýšlel proč, když kniha má poměrně spád, akční scény a děj zasazen do válkou poznamenaného Rilondu. Když jsem dočetl Hrobníky, s chutí jsem se pustil do této knihy. Jedním dechem jsem se dostal někam před půlku a pak knihu na dlouhou dobu odložil. Nějak jsem neměl chuť se k tomu vracet. Před nedávnem jsem se rozhodl knihu dočíst a třeba změnit názor.
Musím souhlasit s Ferym. Větší rozsah jsem také postrádal, ale je jasné, že když je autor omezen, tak se to tam musí nějak vtěsnat. Rovněž souhlasím se Zenirem. Přítomnost Alwarina mi tam vyloženě vadila, zvlášť když nebyla objasněna jeho motivace, proč to dělá. Slova "Dlužíš mi to" mi nepřišla jako dostačující. Ale to jsou takové detaily.
To hlavní, co mi vadilo a proč jsem knihu na tak dlouhou dobu odložil, mi došlo až ke konci knihy. Jsou to hlavní postavy. Iandži i Tarag mě totiž vůbec neoslovili, nedokázal jsem se do nich nijak vžít, zkrátka mi nepřešli pod kůži. Když oběma na konci hrozila smrt, tak mi bylo úplně jedno, jestli to přežijí nebo ne. I když mi bylo jasné, jak to dopadne. Oni i ostatní postavy mě nějak nenadchly. Jediné sympatie si u mě získal Bor a později i Vojtič. Určitě bych to nebral jako chybu autora. Spíš je porucha u mého přímače
Celkově bych to bral jako slabší dílko z asterionské stáje. Ale nerad bych autora odrazoval. Pokud je to prvotina, tak klobouk dolů. A s každým dalším dílem věřím, že to bude lepší a lepší. Za nějaký čas se ke knize opět vrátím a třeba se mi pro změnu zalíbí. Žádné dílo u mě jen tak neleží v knihovně a neusedá na něj jen prach. Takže těším se na další pokračování a věřím, že se mi bude líbit více |
_________________ Moudrý muž je pánem svého ducha, blázen však je jeho otrokem! |
|
Návrat nahoru |
|
|