Autor |
Zpráva |
|
Sadaam |
Zaslal: po leden 22, 2007 15:09 |
|
|
|
Mno happyend u Sapkowskiho? Ani náhodou! Teda ano i ne...
Doufám že do prázdnin vyjde, ať mam co číst....
Ty dva díly mě naprosto uchvátili. Něco jako od Umberta Eca. Skvělej příběh naraženej na historický pozadí. Všechny ty historický osobnosti, hlášky, citáty (hlavně ty latinský, ty miluju!)... Prostě bomba. A ty fantasy prvky do toho, no jeje!
Jsem hlavně zvědavej, jak to dopadne s "Matkou země"... Asi jako v reálu, špatně |
_________________ "Narodíš se jen jednou, žiješ jen jednou, umřeš jen jednou... a tak pořád dokola!!" - skřítčí minstrel Skřivan Skřivánek |
|
Návrat nahoru |
|
Sadaam |
Zaslal: čt únor 01, 2007 15:42 |
|
|
|
Před pár dny jsem přečetl povídku Dítě překvapení, o které jsem si dlouho myslel, že jsem ji už četl, ale opak byl pravdou. A tak mě napadlo, že by nebylo marné, kdyby se Sapkowski vrátil k zaklínačům! Mohl by napsat něco více o historii jejich řemesla, o dobrodružstvích Vesemira nebo jak to jde dál s Ciri...
Nebo myslíte, že by se toho mohl ujmout někdo jiný ???
(viz. Conan. Každou chvíli o něm něco někdo napíše. Těch příběhů je takový hafo, že by to vydalo na tři barbarský životy... Připomíná mi to jednoho hráče z našich začátků DrD. Hrál za barbara válečníka. Pokaždý když jeden umřel, naházel si dalšího. Jmenovali se Ras I., Ras II., Ras III., Ras IV., Ras V.... Už si nepamatuju, kolikátým to skončilo. V každém případě každý z nich zemřel bravurní "hrdinskou" smrtí. Dočkáme se toho i u Conana? A co na to Ciri???) |
_________________ "Narodíš se jen jednou, žiješ jen jednou, umřeš jen jednou... a tak pořád dokola!!" - skřítčí minstrel Skřivan Skřivánek |
|
Návrat nahoru |
|
elrian |
Zaslal: so únor 03, 2007 10:32 |
|
|
|
Ujmout se díla Sapkowského někdo jiný? Z mého hlediska ani omylem. Zaklínač je jedinečná fantasy, kterou psal jeden člověk a pokud se k ní zase vrátí, tak ať je to on, kdo by ji měl nějak pokazit, než někdo jiný znesvěcující toto dílo. |
_________________ ?Naskytnou se příležitosti,? poznamenal, jakoby na vysvětlenou, ?kdy prostě nelze odolat a nenapít se.? |
|
Návrat nahoru |
|
Berdyan |
Zaslal: po únor 05, 2007 11:31 |
|
|
|
taky bych radši aby se do toho nikdo jiný nepoustěl nerad bych riskoval že to nedopadne. |
_________________ Dokud žiješ, nemysli na smrt, protože až smrt přijde, nebudeš mít čas myslet na minulý život. |
|
Návrat nahoru |
|
Sentinel |
Zaslal: pá červen 15, 2007 14:02 |
|
|
|
at si to skazi sam presne tak!!! |
|
|
Návrat nahoru |
|
Sadaam |
Zaslal: pá červen 15, 2007 14:24 |
|
|
|
A četli jste někdo jeho esej o Artušovské legendě? Co říkáte na to, že je v Zaklínači toho spousta kolem Artuše, Rytířů Kulatého stolu, Avalonu atd...? Někomu se to nelíbí, mně naopak jo.
Taky je vidět, jak ho ovlivnila Bradleyová a její Mlhy Avalonu. Teď to čtu a je to moc pěkný (film taky ujde). Doporučuji hlavně holkám! |
|
Návrat nahoru |
|
unnamed |
Zaslal: pá červen 15, 2007 18:03 |
|
|
|
To Sadaam:
Já jsem teprve u Veže vlaštovky, ale kámoš na ty věci okolo Artuše nereagoval zrovna kladně. Prej se zděsil jestli nečte něco jinýho než Zaklínače.... |
_________________ One choice can change your life.
One choice can change many lives. |
|
Návrat nahoru |
|
unnamed |
Zaslal: pá červenec 13, 2007 23:34 |
|
|
|
No tak jsem konečně dočetl celou ságu. Musím uznat, že mě to vážně dostalo. Ještě nějakou chvíly jsem jen seděl a přemýšlel.
Mě nepřipadlo, že by tam toho bylo o Artušovi a spol. nějak moc a to co tam bylo mi vůbec nevadilo. No každopádně musím uznat, že by to chtělo více takových autorů jako je Sapkowski.
Nevíte o nějakém, který píše podobným stylem. Nebo jakýkoliv poutavý autor fantasy? |
_________________ One choice can change your life.
One choice can change many lives. |
|
Návrat nahoru |
|
vieen |
Zaslal: so červenec 14, 2007 17:57 |
|
|
|
čus,když sem dočet zaklínače tak sem věděl,že mě už nic takhle neohromí.Nedavno sem dočet trhlinový války od feista a zase pro mě realita ztratila smysl.Prostě šáhni po zavedenym fantasy autorovy,(feist,eddings....)kup od něj nejslavnější ságy a nemůžeš prohloupit,ale sapkowskiho nic nepřekona..... |
|
|
Návrat nahoru |
|
vieen |
Zaslal: so červenec 14, 2007 18:06 |
|
|
|
Jo a celkem bych taky doporučil narenturm a boží bojovníky. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Berdyan |
Zaslal: st červenec 18, 2007 10:08 |
|
|
|
taky přihodím svoji trošku do mlýna: Garth Nix, trilogie Sabriel, Lirael, Abhorsenka. Opravdu dobře vymyšlená představa vymítačů a zajímavý spojení světa první poloviny 20. století a světa fantasy. |
_________________ Dokud žiješ, nemysli na smrt, protože až smrt přijde, nebudeš mít čas myslet na minulý život. |
|
Návrat nahoru |
|
Gwaihir |
Zaslal: ne červenec 22, 2007 15:21 |
|
|
|
IMHO je najlepší současná fantasy Píseň ledu a ohně od G.R.R.Martina, i když ten poslední díl byl trochu slabší. |
_________________ Fantazie je důležitější než vědění |
|
Návrat nahoru |
|
Gwaihir |
Zaslal: ne červenec 22, 2007 15:24 |
|
|
|
vieen napsal: čus,když sem dočet zaklínače tak sem věděl,že mě už nic takhle neohromí.Nedavno sem dočet trhlinový války od feista a zase pro mě realita ztratila smysl.Prostě šáhni po zavedenym fantasy autorovy,(feist,eddings....)kup od něj nejslavnější ságy a nemůžeš prohloupit,ale sapkowskiho nic nepřekona.....
Co se Feista týče, tak si stačí přečíst Mága a dceru impéria a ve zbytku už nic originálního není, jen samé klišé. Ne, že bych tvrdil, že to není čtivé, první dva (čtyři) díly hadí ságy jsem přečetl přes víkend... |
_________________ Fantazie je důležitější než vědění |
|
Návrat nahoru |
|
vieen |
Zaslal: čt srpen 09, 2007 15:11 |
|
|
|
Zdar,dočítám moiru chtěl sem zkusit něco novýho,tak sem prubnul moiru od loevenbrucka,zrovna to dočítám a nejni to vůbec špatný.Nevíte,kde sehnat komplet hadí ságu?maj to znova vydávat a mě se nechce čekat.U belgariad zas nemůžu sehnat poslední díl....Asi šáhnu po Martinově Píseň ledu a ohně.Neznáte něco míň velkolepího?to je furt záchrana světa a magie,že by přervala zemi na půl,třeba jak se sedlákum strácí obilý a celá sága končí výpravou na trola.... |
|
|
Návrat nahoru |
|
Gwaihir |
Zaslal: pá srpen 10, 2007 17:29 |
|
|
|
vieen napsal: Zdar,dočítám moiru chtěl sem zkusit něco novýho,tak sem prubnul moiru od loevenbrucka,zrovna to dočítám a nejni to vůbec špatný.Nevíte,kde sehnat komplet hadí ságu?maj to znova vydávat a mě se nechce čekat.U belgariad zas nemůžu sehnat poslední díl....Asi šáhnu po Martinově Píseň ledu a ohně.Neznáte něco míň velkolepího?to je furt záchrana světa a magie,že by přervala zemi na půl,třeba jak se sedlákum strácí obilý a celá sága končí výpravou na trola....
Martin teda rozhodně není "magie,že by přervala zemi na půl", třeba v prvním díle je "nadpřirozená scéna" jen v prologu a na konci poslední kapitoly. A o záchraně světa to taky není (zatím) spíš o intrikách mezi šlechtickými rody. |
Naposledy upravil Gwaihir dne pá leden 18, 2008 20:23, celkově upraveno 1 krát. _________________ Fantazie je důležitější než vědění |
|
Návrat nahoru |
|
|