Obsah fóra Asterion Auditorium
Autor Zpráva

<  Úskalí při hraní na Asterionu  ~  FAQ

Iskar
Zaslal: čt srpen 01, 2013 8:15 Citovat
Založen: 30.3.2010 Příspěvky: 60
Zdravím,

opäť sa ozývam v súvislosti so zaradením (staro)nového artefaktu v systéme DrD 1.6 do nášho sveta. Pred nejakým časom som na tomto fóre predstavil koncept Dračej koruny - tretieho a zároveň posledného artefaktu, ktorý má byť vrcholným dielom teurga na 25. úrovni. Po niekoľkých pripomienkach od hráčov a PJ som trochu upravil jej vlastnosti, stále som však trochu na pochybách, či nejde o príliš silný magický predmet. Posielam druhý návrh a prosím o spätnú väzbu:

- koruna zvyšuje ÚČ nositeľa o 2,
- nositeľovi pridáva bonus +2 k hodom proti pasciam na inteligenciu,
- na želanie nositeľa zabezpečí ochranu pred kúzlami ako zvitkom za 15 magov,
- jedenkrát denne umožňuje svojmu nositeľovi po dobu jednej smeny lietať (ako pomocou úspešne vyvolaného kúzla leť); ak je let ukončený skôr, koruna sa dá na tento účel použiť až na ďalší deň,
- nositeľ si môže regenerovať zranenia rýchlosťou 6 životov za smenu, pričom celkový počet doplnených životov za deň môže dosiahnuť maximálne polovicu úrovne nositeľa (zaokrúhľuje sa nahor); na použitie tejto schopnosti sa musí nositeľ naplno sústrediť a v priebehu jedného dňa ju môže využiť iba jedna osoba,
- ak si korunu nasadí ktokoľvek iný ako drak v humanoidnej podobe veľkosti A, na začiatku deviateho mesiaca kalendárneho roka si hodí proti pasci Žvt ~ 10 ~ nič / schizofrénia; toto postihnutie sa prejavuje ako posadnutie démonom schizofrénie z 10. sféry, pri ktorom nositeľ koruny nadobudne utkvelú predstavu, že je drakom; démona je možné vypudiť normálnymi spôsobmi, ale o rok sa môže opäť vrátiť

(Pre istotu ešte doplním, že koncepcia artefaktu bola vytváraná s ohľadom na povesť drakov - tí, ktorí o nich vedia, ich zvyknú považovať za mocné a múdre bytosti, ktoré sú čiastočne odolné voči kúzlam, dokážu lietať a rýchlo sa zotavujú zo svojich zranení.)

Čo sa týka koruny, nejde o nijako mimoriadne originálny predmet, ale to je momentálne vedľajšia záležitosť. Otázkou skôr zostáva, či päť kladných vlastností nie je príliš veľa v porovnaní s jednou zápornou, ktorá sa navyše aktivuje iba raz za rok (aj napriek tomu, že takto je možné uškodiť teoreticky neobmedzenému počtu nositeľov, ktorí si v priebehu roka nasadili korunu na hlavu). Samozrejme, niektoré z výhod by sa dali kedykoľvek odstrániť, len potom by už bolo diskutabilné, či by sa teurgovi oplatilo riskovať stratu 90 životov a viac ako rok a pol trvajúce liečenie za pomerne nevýrazný predmet, ktorý by ho len mierne posilnil... Pri pohľade na iné asterionské prilby a koruny sa však neviem zbaviť dojmu, že Dračia koruna by patrila medzi najsilnejšie artefakty svojho druhu, čo by mohlo narušiť rovnováhu v hre, preto uvažujem, čo s tým urobiť.

V porovnaní s minulou koncepciou pribudla nositeľovi koruny možnosť lietať, ktorá funguje približne ako kúzlo leť s 24 magmi na deň. Po prepočítaní na jeden mesiac to vychádza cca na 5 hodín letu, čo je dvakrát menej ako podobná vlastnosť, ktorú poskytuje Ardillova koruna pomovi ríše Asari Kasim.

Negatívna vlastnosť koruny je inšpirovaná Kharovou vlčou čiapkou, avšak v porovnaní s ňou neškodí raz za mesiac (to by už bolo príliš silné), ale iba raz za rok, keď podľa asterionského kalendára slnko vstupuje do znamenia Draka (1.9.). Do úvahy prichádza aj iná koncepcia, ktorá by sa dala porovnať s nevýhodou Ametystového náhrdelníka Čiernej vdovy, ale bola by omnoho náročnejšia na sledovanie a asi aj na trpezlivosť pri dlhých cestách:

- ak si korunu nasadí jej tvorca, má pri najbližšej polnoci pravdepodobnosť 1%, že bude postihnutý schizofréniou (u kohokoľvek iného je táto pravdepodobnosť 7%); toto postihnutie sa prejavuje ako posadnutie démonom schizofrénie z 10. sféry, pri ktorom nositeľ koruny nadobudne utkvelú predstavu, že je drakom, resp. viacerými drakmi naraz; démona je možné vypudiť normálnymi spôsobmi, ale o polnoci sa môže opäť vrátiť

A tu sú otázky na diskutujúcich:

1. Myslíte si, že uvedený predmet je primerane silný v porovnaní s inými asterionskými artefaktmi? Ak nie, akú výhodu by ste odstránili (napr. možnosť regenerácie zranení), prípadne ako by ste vyvážili jeho neprimeranú silu?

2. Ak by ste ponechali v platnosti jednu negatívnu vlastnosť artefaktu, považujete za vhodnejšie hádzať si proti pasci "Žvt ~ 10 ~ nič / schizofrénia" raz za rok, alebo by ste radšej zaviedli 1% (u cudzích 7%) pravdepodobnosť posadnutia démonom schizofrénie vždy o polnoci, ak mala postava za posledných 24 hodín korunu aspoň chvíľu na hlave?

Vopred sa ospravedlňujem za opätovné otváranie staronových problémov, ale diskusie na fóre sú počas leta aj tak málo aktívne, tak možno to tu aspoň na chvíľu ožije. Smile

Vopred ďakujem každému, kto sa zapojí do debaty.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hrubous
Zaslal: čt srpen 01, 2013 16:44 Citovat
Založen: 12.10.2009 Příspěvky: 40 Bydliště: Luže/Větývka
Ahoj,
Popravdě, můj názor nemá moc podložených oprávnění, protože do vytváření artefaktů nejsem moc zasvěcený, ale negativní schopnosti mi připadají moc mírné. Schizofrenie každou půlnoc je podle mě tak akorát. Já si myslím, že všechny artefakty, které mají více než 2 kladné vlastnosti jsou ZLO Twisted Evil

- Koruna zvyšuje ÚČ o 2 - Tohle je docela silný, když ti zvýší útočné číslo s čímkoliv. Potom by si se mohl úspěšně boxovat s gorilou, ale budiž Smile
- +2 pasti proti inteligenci - Tohle nepovažuji za nějakou super vlastnost, ale můžu se hodit a k drakovi ta moudrost sedí.
- Ochrana před kouzly - Pokud to dobře chápu, tak ho to dokáže ochránit proti kouzlům jen když si to přeje, takže pokud by mu skočil do zad kouzelník s připraveným kouzlem, tak si neškrtne proti zabránění útoku. Teda pokud se ochrana žhaví třeba jedno kolo, tak by šlo o zisk iniciativy. Když vyhraje, zabrání kouzlu, když ne, tak ... Smile
- Lítání - nemám námitek Smile
-Obnova životů - Taky hezký Smile

-Záporná vlastnost: Cokoliv, jen ať to je drastický...za sílu se platí a za sílu vykoupenou magií ještě víc Wink

Toto je můj názor.

_________________
Host potěší tím, že přijde nebo tím, že odejde - Dinael rybář (Majitel Větývského Zájezdního Hostince)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Iskar
Zaslal: pá srpen 02, 2013 8:18 Citovat
Založen: 30.3.2010 Příspěvky: 60
hrubous: Ďakujem za užitočnú spätnú väzbu. Tá 1% pravdepodobnosť na postihnutie schizofréniou je príliš mierna, alebo "tak akurát"? Alebo si to myslel skôr tak, že postihnutie by malo byť automatické?

Čo sa týka zvyšovania ÚČ, nikdy mi to nepripadalo ako mimoriadne silná vlastnosť - dal som ju tam skôr do počtu, lebo Dračia koruna by podľa mňa mala posilňovať aj schopnosť útočenia.
S názorom na bonus k pasci na inteligenciu súhlasím. Nie je to síce typická vlastnosť pre všetkých drakov (napríklad zlý červený drak nie je nijaký veľký mysliteľ), ale v zásade platí, že draci sú väčšinou múdre stvorenia.
Pokiaľ ide o ochranu pred kúzlami, tu treba vziať do úvahy skutočnosť, že využívanie tejto schopnosti by namalo byť nijako limitované časom, resp. počtom použití. Ak si nositeľ bude želať, aby ho koruna chránila až dovtedy, kým sa nerozhodne inak, ochrana bude fungovať prakticky neustále (za predpokladu, že dotyčný bude mať korunu na hlave). Možnosť "vypnutia" je tam skôr kvôli tomu, aby nositeľ nemal zbytočné problémy v prípadoch, keď sa má stať terčom užitočných kúziel (rýchlosť, neviditeľnosť, hyperpriestor a podobne).
Lietanie by sa malo riadiť rovnakými princípmi ako spomínané kúzlo leť, ale nositeľ môže túto vlastnosť použiť bez toho, aby sa musel počas 3 kôl sústrediť na jej vyvolanie. Jednoducho sa rozhodne, že chce lietať a môže tak okamžite aj urobiť.
Obnova životov sa dá vyriešiť rôznymi spôsobmi, ale tento variant vyzerá zatiaľ najlepšie, nie je to prehnane silná ani zbytočne slabá vlastnosť. Otázkou zostáva, či je regenerácia pre drakov až natoľko typická, treba však potvrdit, že viacero z nich disponuje touto schopnosťou.

No a čo sa týka zápornej vlastnosti, v zásade by bolo možné použiť aj formuláciu "ak nositeľ koruny nie je drakom, začne mať utkvelú predstavu, že ním je (rovnaké účinky ako démon schizofrénie)". Mám však obavy, že žiadny príčetný dobrodruh by sa v takom prípade nepokúšal korunu nosiť, pretože by bola prakticky nepoužiteľná. Keby nositeľ koruny neustále trpel skreslenými predstavami o svojej osobnosti a sklonmi k sebapoškodzovaniu, ktoré by sa pri pravidelnom používaní artefaktu nedali nijako odstrániť, mohlo by mu byť v podstate jedno, aké kladné vlastnosti by koruna poskytovala, lebo by ho aj tak skôr alebo neskôr zničila (stačí si spomenúť napríklad na Pelsovu tvár z modulu Falešná apokalypsa, ktorá pripravila o život jedného z majstrových žiakov). To už by sa viac oplatilo vyrobiť artefakt, ktorý má možno menej dobrých vlastností, ale zato aspoň nijako výraznejšie neškodí svojmu užívateľovi... Ak by však zostala zachovaná 1% pravdepodobnosť posadnutia démonom schizofrénie, teoreticky by sa to ešte dalo akceptovať, pretože štatisticky by to vychádzalo približne tak, že tvorca artefaktu by bol takto postihnutý tri-štyrikrát ročne, čo je ešte v medziach normy.

Toľko na vysvetlenie, ďalšie podnety sú vítané. Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hrubous
Zaslal: pá srpen 02, 2013 8:53 Citovat
Založen: 12.10.2009 Příspěvky: 40 Bydliště: Luže/Větývka
Ahoj,

- UČ: Jestli je u vás bráno jako slabší upgrade, tak jo Smile Každý máme svůj Asterion Smile
- Inteligence: Přesně tak jsem to myslel...Že většinou ty záporácký se řídí jen reflexy a pocity jako hlad, bolest atd... ale ti kladní jsou obdařeni mimořádnou inteligencí, takže když chce kráčet v cestách světla, tak by koruna měla být orientovaná směrem k dobrým drakům.
- Ochrana proti kouzlům: Jasný. Díky za vysvětlení. To by asi nebylo moc vhodné, kdyby nemohl přijmout nabízenou pomoc.
- Let: Ideální
- Obnova životů: To se mi líbí. Protože ani drakovi se nevyléčí všechny rány hned potom, co vzniknou a čas k úplnému vyléčení je několik dní, ale ta půl hodinka odpočinku mu stačí na to, aby se mohl vrátit do boje a byl něco platný.

-Záporná vlastnost: Ideálně by se mi líbilo, kdyby to bylo každou půlnoc (ale víc srandy by jste si užili kdyby to bylo každé poledne Very Happy ) s pravděpodobností 1% pro theurga a těch 7% pro kohokoliv jiného. Pokud hrajete na přesvědčení (což mi ne), tak by jste podle přesvědčeni mohli určit v jakého draka se "přemění" To znamená, že kdyby měl zákonné zlo a vešel by se do 7 %, tak si bude připadat jako zákeřná nevypočitatelná bestie, která teda rozumu moc nepobrala, ale zná kdejaký ten trik a bude mít nutkání krást dobytek z polí a hromadit poklad. Pokud by to byla postava s dobrým přesvědčením, tak zase bude chtít chránit nevinné před nástrahami lesa padajících stínů a tak podobně... Smile

No a teď nechám prostor někomu jinému.
Hrubous

_________________
Host potěší tím, že přijde nebo tím, že odejde - Dinael rybář (Majitel Větývského Zájezdního Hostince)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Iskar
Zaslal: pá srpen 02, 2013 9:41 Citovat
Založen: 30.3.2010 Příspěvky: 60
Uznávam, že zvýšenie ÚČ nie je žiadna maličkosť, ale bonus +2 nie je až natoľko vysoký, aby narušil rovnováhu sveta alebo niečo podobné. Smile S ostatnými pripomienkami ku kladným vlastnostiam môžem len súhlasiť.

Záporná vlastnosť vyzerá tiež veľmi dobre, len mi nie je celkom jasný rozdiel v postihnutí nositeľa o polnoci a na poludnie. Keby bol totiž nositeľ posadnutý démonom schizofrénie, družina by si s ním užila veľa "zábavy" bez ohľadu na to, či by sa to stalo v noci alebo cez deň, pretože démon posadnutosti neodíde z hostiteľa len tak sám od seba. Smile

Samozrejme, dalo by sa to upraviť aj tak, že uvedený stav by nebol spôsobený démonom, ale mal by len obdobné účinky. V takom prípade by však bolo treba nejako obmedziť jeho trvanie (napr. na 24 hodín - to by ale odstránilo všetky problémy so sebapoškodzovaním, čo by postavu zbytočne zvýhodnilo), prípadne určiť, ako by ho bolo možné liečiť (hraničiarske kúzlo Uzdrav nemocného sa asi nevzťahuje na psychické ochorenia). Príklad so zákonne zlou, resp. dobrou postavou bol veľmi pekný, dúfam, že podobnú situáciu v hre naozaj zažijeme. Smile

A ešte jedna poznámka na objasnenie - ak by nositeľ bol zároveň aj drakom (napr. Wu Šeng), schizofrénia by spôsobila, že by mal viacero dračích osobností naraz (resp. aspoň by to tak vnímal). To už by ale bolo skutočné šialenstvo, ktorého dôsledky si nedokážem ani predstaviť, Smile

Hrubous: veľká vďaka za pomoc.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hrubous
Zaslal: pá srpen 02, 2013 10:45 Citovat
Založen: 12.10.2009 Příspěvky: 40 Bydliště: Luže/Větývka
Není zač Smile Rád jsem pomohl...

Jen ještě na objasnění toho poledne. Když si sednete v hostinci ke korbelu vychlazeného piva a k vepřové kýtě a z ničeho nic někoho chytne negativní účinek, začne se mu zadrhávat mozek a k tomu ještě převrhne pár stolů, tak je to nanejvýš zarážející pro postavy, které o tomhle negativním účinku nevědí a pro všechny cizí postavy. Potom chytat takového parťáka v polorozbité krčmě a vysvětlovat hostinskému, že to asi trochu přehnal s medovinou mi přijde strašně vtipné. Very Happy Twisted Evil

No, rád jsem pomohl Very Happy A těším se na další problém, i když doufám, že ho mít nebudeš Smile

_________________
Host potěší tím, že přijde nebo tím, že odejde - Dinael rybář (Majitel Větývského Zájezdního Hostince)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sadaam
Zaslal: so srpen 10, 2013 19:20 Citovat
Založen: 7.3.2004 Příspěvky: 621 Bydliště: Turnov / Praha / pevnost Buk (LPS)
...hm hm hm, kdyz tak premyslim nad rytirskymi rady, napada mne otazka:

...ZAKLADAJI RYTIRI Z 9 HVEZD, ELDEBRANSTI RYTIRI A VALKYRY, A THALIONOVI PALADYNOVE RODINY???

...a pokud ano, mohou zustat v radu?! Nechci radove rytire brat stejne jako napr. templare a spol. (coz byli normalne mnisi, ale ve zbroji a s mecem...), takze bych je nechal se zenit/vdavat, jenze treba pro RzDH to bude problem, kdyz porad pendluji... pro eldebrany asi v pohode, ti maji stale radove hrady a pevnosti/palace, jejich rodiny muzou zit s nimi nebo pobliz ve meste/na vesnici (takhle to urcite maji radovi vojaci...) a paladyny bych klidne omezil celibatem (podobne jako u kralovske gardy ve Hre o truny)... co myslite?? Smile

_________________
"Narodíš se jen jednou, žiješ jen jednou, umřeš jen jednou... a tak pořád dokola!!" - skřítčí minstrel Skřivan Skřivánek
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Deli
Zaslal: ne srpen 11, 2013 0:07 Citovat
Založen: 25.1.2010 Příspěvky: 86
Měl bych dotaz.
Ohledně měst Amir (toho starého na Lednoru) a Eldebran (hlavního města eldebrnaské říše).

Kde se nacházela? A co se s nima stalo?
Amir byl podle všeho vypleněn nemrtvými a předpokládám, že je na tom podobně, jako pláně Děsů. Správně? A kde přesně leží?

A Eldebran byl znovu obydlen? Je to teď nějaké hlavní (velké) město čtyř království? někde jsem vyčetl, že stál na břehu Nového moře (což se asi myslí Vnitřní moře, že?).

Předem dík za odpověď. Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hrubous
Zaslal: ne srpen 11, 2013 8:24 Citovat
Založen: 12.10.2009 Příspěvky: 40 Bydliště: Luže/Větývka
K Rytířským řádům:

No, pokud to u rytířů na Asterionu funguje obdobně, jako ve středověké Evropě, pak by se měli dát rozlišit dva druhy - Řádoví a Feudální. Ti Feudální by měli vykonávat hrdinské skutky pro svoji milou, které nemohou nikdy dosáhnout a proto se nikdy neožení, ale dokud tu bude jejich "múza" (trošku jsem se vzdálil od významu múzy, ale to určitě chápete Very Happy ) budou pořád ve službách cti, pravdy a lásky. A u řádových rytířů to funguje stejně, akorát, že Bůh nikdy neumře, proto bych to na nějaký veselky neviděl. Pokud máš vykonávat svojí povinnost řádového rytíře, nesmí tě od tohoto ušlechtilého úkolu odvádět manželka a dva caparti Wink Toto je můj názor Very Happy

_________________
Host potěší tím, že přijde nebo tím, že odejde - Dinael rybář (Majitel Větývského Zájezdního Hostince)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sadaam
Zaslal: ne srpen 11, 2013 9:40 Citovat
Založen: 7.3.2004 Příspěvky: 621 Bydliště: Turnov / Praha / pevnost Buk (LPS)
...jo, asi bych souhlasil Smile fakt je to neprakticke, ta rodina, pro vsechny, kteri jsou na "hrdinske" draze...takze rytire (radove) nevyjimave Very Happy u tech feudalnich to ale bude jinak, pac je ten titul spis symbolicky - takova hodnost - podobne jako u nas v novoveku... a dvorska lyrika na Asterionu neni (aspon ne na tom "nasem"), a kdyz uz, tak ne v takove podobe, jako ve stredoveku (tam to bylo hodne duchovni, aspon v idealni podobe...) :-/

...a pak tu jsou napr. Gorovi knezi - valecnici, ti se zenit budo, idealne s knezkami Rianny, pac jdou po vzoru teto bozske dvojice Very Happy

...trochu mimo: Tork se taky ozenil, ale taky uz skoro povesil hrdinstvi na hrebik, takze urcite neni dobrodruhem na plny uvazek!! A to by spravny rytir a hrdina mel byt, pac svet je porad plny bezpravi, ktere je nutno trestat a spousta bezbrannych, ktere je nutno chranit!! Wink

...diky za nazory, konecne zase nejaka debata, a preji hezkou nedeli Smile

_________________
"Narodíš se jen jednou, žiješ jen jednou, umřeš jen jednou... a tak pořád dokola!!" - skřítčí minstrel Skřivan Skřivánek
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Sadaam
Zaslal: ne srpen 11, 2013 9:50 Citovat
Založen: 7.3.2004 Příspěvky: 621 Bydliště: Turnov / Praha / pevnost Buk (LPS)
...to Deli: nekde jsem cetl, ze Amir lezel nekde v miste dnesnich Plani desu, u Eldebranu to vidim stejne Sad ale zalezi na tobe, Lendorem se skoro nikdo nezabyva, takze si jej muzes doplnit podle toho, jak se ti to hodi Wink

...pro upresneni: Amir by mel lezet na obratniku!! Novy Amir na nem lezi taky (samozrejme ale na druhe strane...), tak se to da odmerit - tady ale bacha, mapa je spatne, nekde na foru se to resi...zkratka rovnik neni tam, kde ma byt!! Ja to vyresil tak, ze jsem rovnik posunul...nebo pouzij nacrtek puvodni mapy od Jirky Buchty, je ke stazeni na strankach Wink

_________________
"Narodíš se jen jednou, žiješ jen jednou, umřeš jen jednou... a tak pořád dokola!!" - skřítčí minstrel Skřivan Skřivánek
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Cenis
Zaslal: po srpen 12, 2013 13:19 Citovat
Založen: 16.9.2003 Příspěvky: 493 Bydliště: Taros
Sadaam napsal:
...hm hm hm, kdyz tak premyslim nad rytirskymi rady, napada mne otazka:

...ZAKLADAJI RYTIRI Z 9 HVEZD, ELDEBRANSTI RYTIRI A VALKYRY, A THALIONOVI PALADYNOVE RODINY???

...a pokud ano, mohou zustat v radu?! Nechci radove rytire brat stejne jako napr. templare a spol. (coz byli normalne mnisi, ale ve zbroji a s mecem...), takze bych je nechal se zenit/vdavat, jenze treba pro RzDH to bude problem, kdyz porad pendluji... pro eldebrany asi v pohode, ti maji stale radove hrady a pevnosti/palace, jejich rodiny muzou zit s nimi nebo pobliz ve meste/na vesnici (takhle to urcite maji radovi vojaci...) a paladyny bych klidne omezil celibatem (podobne jako u kralovske gardy ve Hre o truny)... co myslite?? :)


to jak to pises zni dobre :-)
rekl bych, ze rodinny zivot ani pohlavni styk omezeny nemaji, nejsou to mnisi ani knezi (vetsinou, i takovi se hlavne mezi Eldebrany asi najdou), ale valecnici. Je jasne ze jejich zivot rodine moc nenahrava, ale nejaci zenati a vdane se najdou, hlavne myslete na to, ze v radech jsou i zeny (ve 4K nemame nerovnost pohlavi ani zdaleka tak silnou, jako na Zemi ve stredoveku), takze caste asi budou vztahy mezi rytirkami a rytiri.

_________________
Krev není voda, leč nemá k ní daleko.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Cenis
Zaslal: po srpen 12, 2013 13:21 Citovat
Založen: 16.9.2003 Příspěvky: 493 Bydliště: Taros
hrubous napsal:
K Rytířským řádům:

No, pokud to u rytířů na Asterionu funguje obdobně, jako ve středověké Evropě, pak by se měli dát rozlišit dva druhy - Řádoví a Feudální. Ti Feudální by měli vykonávat hrdinské skutky pro svoji milou, které nemohou nikdy dosáhnout a proto se nikdy neožení, ale dokud tu bude jejich "múza" (trošku jsem se vzdálil od významu múzy, ale to určitě chápete :-D ) budou pořád ve službách cti, pravdy a lásky. A u řádových rytířů to funguje stejně, akorát, že Bůh nikdy neumře, proto bych to na nějaký veselky neviděl. Pokud máš vykonávat svojí povinnost řádového rytíře, nesmí tě od tohoto ušlechtilého úkolu odvádět manželka a dva caparti ;-) Toto je můj názor :-D


no nefunguje to uplne takhle :-)
radovi rytirou tu sice jsou, ale jejich rady nejsou nabozenske.
a klasicti feudalni rytiri, stejne jako "rytirska kultura", existuji de facto jen v Danerii

_________________
Krev není voda, leč nemá k ní daleko.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Cenis
Zaslal: po srpen 12, 2013 13:24 Citovat
Založen: 16.9.2003 Příspěvky: 493 Bydliště: Taros
Deli napsal:
Měl bych dotaz.
Ohledně měst Amir (toho starého na Lednoru) a Eldebran (hlavního města eldebrnaské říše).

Kde se nacházela? A co se s nima stalo?
Amir byl podle všeho vypleněn nemrtvými a předpokládám, že je na tom podobně, jako pláně Děsů. Správně? A kde přesně leží?

A Eldebran byl znovu obydlen? Je to teď nějaké hlavní (velké) město čtyř království? někde jsem vyčetl, že stál na břehu Nového moře (což se asi myslí Vnitřní moře, že?).

Předem dík za odpověď. :-)


jak pise Sadaam, obe lezely na dnesnich planich desu, Eldebran nekde na tom pobreznim pasu vychodne od Plaveny, Amir kdovikde (od te doby se mozna malicko zmenilo pobrezi, mozna se Nunmeia rozrostla, co ja vim), nikdy jsme tohle presne neresili. Jestli je chces navstivit, je na tobe kde presne budou :-)

_________________
Krev není voda, leč nemá k ní daleko.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Cenis
Zaslal: po srpen 12, 2013 13:32 Citovat
Založen: 16.9.2003 Příspěvky: 493 Bydliště: Taros
Sadaam napsal:
...pro upresneni: Amir by mel lezet na obratniku!! Novy Amir na nem lezi taky (samozrejme ale na druhe strane...), tak se to da odmerit - tady ale bacha, mapa je spatne, nekde na foru se to resi...zkratka rovnik neni tam, kde ma byt!! Ja to vyresil tak, ze jsem rovnik posunul...nebo pouzij nacrtek puvodni mapy od Jirky Buchty, je ke stazeni na strankach ;-)


zalezi jak ktera mapa - spatne byla myslim jen ta cernobila kde byl Lendor a Tara spolecne a to jen v puvodnim Hlavnim modulu z roku 1999, a neslo tam myslim o rovnik, ale o to, ze Lendor tam byl ponekud "připosražený" (tedy deformavaný a "stlačený" v severojiznim smeru. Mapy jednotlivych kontinentu jsou v poradku, rovnik taky (vede Žhavým mořem, podel jižního pobřeží ostrova Mernova výheň (vizte mapu Lendoru z CT nebo lepe z Zavoje stinu a take mapu z Hlubin)

_________________
Krev není voda, leč nemá k ní daleko.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 111 z 118
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 110, 111, 112 ... 116, 117, 118  Další
Přidat nové téma

Přejdi na:  

Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.