Obsah fóra Asterion Auditorium
Autor Zpráva

<  Asterion  ~  Herní systém

Jaky system her na hrdiny pouzivate?

DrD 1.6   [ 20 ]  
48%
  48%
DrD+   [ 13 ]  
31%
  31%
DnD   [ 3 ]  
7%
  7%
Fate   [ 1 ]  
2%
  2%
GURPS   [ 0 ]  
0%
  0%
Legendy Armandie   [ 0 ]  
0%
  0%
Strepy snu   [ 1 ]  
2%
  2%
CPH   [ 0 ]  
0%
  0%
jine   [ 3 ]  
7%
  7%

Celkem hlasů : 41
oggysu
Zaslal: čt září 29, 2011 20:42 Citovat
Založen: 26.5.2006 Příspěvky: 410 Bydliště: Včelná u ČB, Praha
Snad se moc nestane, když prozradím, že Sedmý živel, stejně jako plánovaný modul Čupakabra by měly oba ještě být klasickými moduly bez užší návaznosti na jakýkoliv systém. A dá-li prozřetelnost, naše unavené mysli a naše shovívavé čtenářstvo, nemusely by být poslední.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Fery
Zaslal: čt září 29, 2011 21:59 Citovat
Založen: 11.11.2009 Příspěvky: 73
Tak asi došlo k mému omylu a nepochopení. Myslel jsem, že nebudou aplikace, že bude jen jeden modul. Pokud budou aplikace a pokud bude modul podporovat víc hraní budu jen rád.
V tomto případě tedy jsem v očekávání Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Matthe
Zaslal: po říjen 03, 2011 8:49 Citovat
Založen: 3.10.2011 Příspěvky: 4
Zdravím. Nechce se mi číst všechny příspěvky, a tudíž možná budu opakovat něco, co tu už zaznělo (za což se případně omlouvám), každopádně vám to chci všechno napsat.
Do tohohle fóra jsem se přidal vlastně jen proto, že chci napsat reakci na článek na hlavní stránce, ale koukám, že jsem tu měl být už dávno... Very Happy

Naprosto nesouhlasím s upnutím Asterionu na DrDII. Ano, má pro Asterion lepší systém, povolání, magie a vůbec celé fungování se pro něj dost hodí. Ale Asterion byl vždycky takový nezávislý ostrov mezi pravidly. Mechanismy v něm popsané šly v podstatě naroubovat (přinejhorším s trochou úprav) na téměř jakýkoli systém. To se mi líbí, každý si může vybrat.

My s partou se stále držíme 1.6ky, a ačkoli možná jednou přejdem na DrDII., tak zatím to v plánu nemáme. Pokud se upínat na DrDII., tak jedině prostřednictvím aplikací, ale zachovat i aplikace původní.

Chápu, že chcete provázat aplikace s pravidly kvůli těm "línějším" nebo pohodlnějším. Jenže ti zase nepotřebují tak komplexní svět jako Asterion. Těm opravdu stačí jedna země, kde vládne jeden král, se kterým se postavy nikdy nesetkají, projdou 5 jeskyní a jsou z nich hrdinové... Komplexní svět se hodí pro nás, co se v tom rádi šťouráme, a ano, můžem si to přizpůsobit pro sebe, ale když už, tak modul bez pravidel a ať si každý vybere podle svého.

Omlouvám se za zbytečně dlouhý a možná místy trochu zmatený příspěvek, ale tak nějak to mám teď v hlavě a základní závěr pro mě zní:
Asterion bez pravidel - ANO
Asterion upnutý na DrDII. - NE
Asterion se spoustou různých aplikací - ANO
Vlastní systém Asterionu - NEVÍM (to bych se nechal překvapit)

Doufám, že vám můj příspěvek k něčemu bude. Wink

_________________
Matthe

"Nic není ztraceno, pokud si to sami nemyslíme" -Odin
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ulanbatar
Zaslal: po říjen 03, 2011 11:59 Citovat
Založen: 16.9.2003 Příspěvky: 8
K příspěvku od Mattheho:

Příspěvek k něčemu určitě je, minimálně je vyslechnut. Nezmění ale asi nic na našich rozhodnutích. Právě takovéto reakce jsme čekali a počítali s nimi. I kvůli tomu jsme nedělali žádnou anketu, protože její výsledek - "nic neměnit" - jsme tušili dopředu:~)

Přiklonění se k systému DrD II zapadá do širších změn, ke kterým v rámci Asterionu hodláme přistoupit. Asi by bylo záhodno napsat víc, ale nechceme o něčem začít veřejně mluvit, dokud sami nemáme úplně jasno a hlavně dokud nebudeme mít za sebou kus práce - ne kvůli tajnůstkaření.

Takže jak psal už Oggysu - zkuste se dopředu neděsit, ale těšit:~) A když už se nezvládnete těšit, sáhněte do předchozích modulů a zkuste pro svou hru či fantazii vytěžit některou z těch mnoha pasáží, které jste se vší pravděpodobností stále ještě nezužitkovali. Jak už jsem přitakával Ferymu - minimálně ten objem informací, který máme za sebou, by nás mohl opravňovat zkusit zase něco jiného.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kelghor
Zaslal: po říjen 03, 2011 14:10 Citovat
Založen: 4.11.2010 Příspěvky: 243 Bydliště: Praha / Albireo
Tak tento příspěvek píši snad jen abych uklidnil ostatní. Sám nejsme v autorském týmu nijak dlouho, vlastně se dá říct, že jsem největší mlíčňák. Každopádně sleduji, jak se momentálně na asterionu pracuje.
Nerad bych prozrazoval cokoli dopředu, ale jako dlouholetý hráč DrD 1.5 a pak 1.6 si nemyslím, že bude větší spříznění s DrD2 nějak fatální. Takže hráči, kteří jsou na DrDold zvyklí nebudou mít problém cokoli z následujících modulů použít ve své hře.

Rozhodně se NEbojte, že s dalšími moduly hráči 1.6 ztratí důvod ke koupi modulů.

_________________
Důvěřuj, ale prověřuj.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Matthe
Zaslal: po říjen 03, 2011 22:59 Citovat
Založen: 3.10.2011 Příspěvky: 4
Dobrá tedy, zkusím se spíš těšit, ale jako velký příznivec a sběratel Asterionu bych byl moc rád, kdybyste zachovali alespoň něco. Už změna vazby mě dost rozhodila... Ale věřím, že jste měli své důvody... Confused

Tak vám tedy držím palce a doufám, že si budu příští modul kupovat se stejnou chutí jako ty předchozí. Smile

P.S.: ad ulanbatar: díky, jsi jeden z mála lidí, kteří umějí skloňovat moje jméno... Wink

_________________
Matthe

"Nic není ztraceno, pokud si to sami nemyslíme" -Odin
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Goryvlad
Zaslal: út říjen 04, 2011 16:00 Citovat
Založen: 4.10.2011 Příspěvky: 27 Bydliště: Ostrava/Seliak
Ahoj,RPG hrajem s kamarády dobrých 20 let. Když jsme začínali s Drd,tvořila pravidla jenom jedna tenká kniha. Ta obsahovala informace pro Pj a postavy do 5 úrovně. Nic víc. Nám to stačilo,ale s jídlem roste chuť.Na každou novou verzi a později pluska jsme se těšili.Drd2 si teprve oťukáváme.Ale ať jsme hráli podle jakýchkoliv pravidel,vždycky jsme se inspirovali i těma ostatníma.Stejně jako je mnoho Asterionů,tak má i každá družina ten svůj dračák.Je jenom dobře.že se RPG u nás tak slibně vyvíjí.Věřím,že ani Drd2 není ještě konečná.

_________________
Ave,imperator,morituri te salutant!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hrubous
Zaslal: út říjen 04, 2011 18:52 Citovat
Založen: 12.10.2009 Příspěvky: 40 Bydliště: Luže/Větývka
Kdyby někdo vytvořil samostatný herní systém jenom pro Asterion, skákal bych do výšky světové rekordy radostí. Mimochodem 1.6 mi absolutně vyhovuje a jsem spokojený.

_________________
Host potěší tím, že přijde nebo tím, že odejde - Dinael rybář (Majitel Větývského Zájezdního Hostince)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Temná kápě
Zaslal: út říjen 04, 2011 21:40 Citovat
Založen: 19.2.2008 Příspěvky: 42 Bydliště: Palác stínů
Temná kápě nemá žádnou obavu, že by pak Asterion nešel hrát podle jinýho systému, natož aby se zastávala volezlýho DrD 1.x, který se dnes hraje snad už jen ze setrvačnosti, nostalgie a konzervatismu... Arci zpochybňuje samotnej výběr družky jejího dominia, protože větší roli, než kompatibilita a převládající preference hráčů Asterionu, patrně hrála známost s Charlesem (potažmo dalšíma divotvůrcema) a nekritický milostný poblouznění několika prubířů čerstvou plemenicí... he he... Ale snad je to jen dojem a není to jen nějaká iracionální "pocitovka", nýbrž poměrně hluboce promyšlená myšlenka Wink


Přesto se nezdráhám předložit tuto kacířskou (leč racionální) hypotézu:

Asterion je rozsáhlej svět opředenej množstvím specifik a reálií - potenciál takovýho settingu ocení předevšim stabilní a dlouhodobě hrající družiny s orientací na svět (simulacionismus), zatimco pro příležitostný a příběhově orientovaný hráče, na který se zaměřuje DrD2, je příznačný relativně častý střídání námětů, postav i prostedí.

Je samozřejmě v pohodě střihnout si na Asterionu one-shot nebo příběhově orientovaný dobrodružství, ale hlavní cílová skupina, která si kupuje moduly, je jinde - pro tu je tenhle styl spíš marginální. Na druhou stranu, udělat "speciální", příběhově orientovanej modul je skvělej nápad.

Každopádně by měl vyvolenej RPG systém adekvátně podporovat všechny složky GNS. To by dost možná mohly splnit chystaný Legendy od Mytaga (střílim od boku). Však i stoupenci DrD2 připouští, že je z gamistickýho a simulacionistickýho hlediska nezajímavý...

_________________
Ctnosti jsou lži a vězení pro ducha - musíš se jim vysmát!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Fery
Zaslal: st říjen 05, 2011 20:22 Citovat
Založen: 11.11.2009 Příspěvky: 73
Příběhově zaměřený modul to je to co jsem myslel. Něco co přidá příběhy tedy dobrodružství do kterých se dá vsadit družina. Takový modul by dal Asterionu život, tím že by družina prožívala příběh nějakých významých událostí ať minulých tak i současných či budoucích Smile Ale to je do jiného topic.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 3 z 3
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Přidat nové téma

Přejdi na:  

Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.