Obsah fóra Asterion Auditorium
Autor Zpráva

<  Vzestup temných bohů  ~  Noví bohové

john_jarik
Zaslal: st září 24, 2003 9:37 Citovat
Založen: 18.9.2003 Příspěvky: 84
Kdo z vas napsal noveho boha pro Asterion, ktery zaroven nenabourava soucasny konflikt.. nebo ten budouci, tak jej sem umistete.
Ja jsem vcera jednoho dopsal,ale chci mu jeste napsat Aplikaci pro DrD, tak pak jej sem dam Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
LordNimma
Zaslal: ne říjen 19, 2003 17:41 Citovat
Založen: 19.10.2003 Příspěvky: 6 Bydliště: Ruiny Alümondomenu, povodí Durenu
No tak dobře, třeba si něco vymyslím...
Co takhle:

Pán chladu

Charakteristika boha: Hluboko pod zemí, pod zasněženými vrcholy Tisíci jeskyní, dlí Pán chladu, temný bůh. Nemá tělo jako ostatní bohové, vypadá jako ledová jeskyně; krásná a zároveň děsivá. I jeho mysl kdysi pokryl led, proto nezná emoce a jde jen za svým cílem:Za zastavením veškerého pohybu, všeho nového, za zamražením lidských srdcí.[/i]
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
LordNimma
Zaslal: ne říjen 19, 2003 17:45 Citovat
Založen: 19.10.2003 Příspěvky: 6 Bydliště: Ruiny Alümondomenu, povodí Durenu
Oblast působení: Pán chladu vládne mrazu, smrtící zimě, jež vše zahalí a navždy zastaví. Ovládá nejen chlad přírody, ale chlad v lidských srdcích. Kdo ztratí schopnost cítit lítost či lásku, klaní se tomuto bohu a posiluje ho v jeho snažení.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Túriel
Zaslal: st říjen 22, 2003 14:39 Citovat
Založen: 15.9.2003 Příspěvky: 160 Bydliště: Třebíč
Chudák. Nemůže si ani zapálit dýmčičku...

_________________
Lacho calad, drego morn. Smile!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
john_jarik
Zaslal: pá říjen 24, 2003 9:59 Citovat
Založen: 18.9.2003 Příspěvky: 84
Naposledy zvedli své hlavy a roztáhli kápě. Připravili se k poslednímu smrtelnému útoku. Jiní jim podobní chtěli novou oběť obejmout a uškrtit. Ale nebylo koho uštknout, nebylo koho obejmout, nebylo nikoho a ničeho...
Tryzna za Asterion
Hadí bůh - Serpentus

Charakter boha
Jeho oči jsou tak nehybné. Jejich pohled pronikne do každého koutu lidské, elfí či trpasličí mysli. S nikým nemá slitování. Existuje jen jeden jediný možný cíl, vítězství. Kdo je poražen, však může svůj čin odčinit.
Je jedno, jakým způsobem se vítězství dosáhne, zda přímým bojem, pastí či vraždou.
V osamění se zrodil, a přesto dokáže vládnout. Všichni jej totiž hledali mezi jeho blízkými. Hady, které celý život vyznával. A mezi které se nakonec vrátil v dalším životě.
A nejsou to jen oči, co dodává tomuto 20 sáhů dlouhému hadu na důstojnosti. Když se vztyčí a roztáhne svou kobří kápi, není v okolí nádhernějšího pohledu. Celý se v tu chvíli stane téměř sochou (také je takto většinou vyobrazen a vytesáván).

Oblast působení
Všude, kde je uznávána ne příroda, ale hadi. Všude tam je i Serpentus se svou myslí. Splétá své myšlenky a připravuje se k útokům rychlejším a smrtelnějším než je okamžik.
Boj o moc je jeho hlavním krédem. Ale klam jej udržuje při životě. Neboť jak Sedmnáctka, tak i Temná desítka jsou mu v patách. Nikde pro něj není bezpečno.
Jen Bongir jej může pochopit, ale ve spleti jeho myšlenek je tolik zákoutí, kam ani tento Pastýř přírody nevidí.

Atributy, barvy, drahokam
Je to až s podivem, kolik hadů přitahují svatyně Serpenta. Ale snad je to tím zvláštním aroma smrtelného jedu či jen přítomností nejvyššího z hadů. Jisté je, že hadi jsou hlavním atributem Serpenta.
Tmavě zelená až modrá barva zdobí kápi Hada. A proto byste jen těžko hledali lepší barvu pro jeho služebníky.
A ony jeho oči. Tak průzračné a hluboké. Jasné jako slunce při západu. Jen nejsou rudé, ale jasně zelené. Jako vltavín.

Sídlo
Hledat sídlo Serpenta ve Vnějším či Stínovém světě nelze, neboť tam není.
Jediným místem, které se dá nazvat Serpentovým sídlem, je na přechodu hor v bažiny. A sice Rudých hor - Rudav na Lendoru. Na nejsevernějším výběžku Rudav je velká jeskyně, plná hadů . A mezi nimi je ON - Hadí král a bůh Serpentus.
Skrze své služebníky je však na celém světě. Není místa, kde by nežil nějaký z hadích plazů. Ani pouště, ani ledové pláně, ba ani mořské hlubiny.
Jsou všude.

Historie boha
Serpentus byl za svého minulého života barbarským šamanem. Vyznával saly a obzvláště pak hadí plémě jako zástupce nejnádhernějších zvířat. Záviděl jim jejich možnost skrytého pohybu, jejich ladnost.
Asi před 50 lety zemřel. Předstoupil před Soudce a uznal, že musí odejít do Vnějšího světa. Ale tam nezůstal dlouho.
Jeho touha stát se hadem se odrazila v jeho duši a jeho přání se vyplnilo.
Navrátil se na zem a poté, co se vyloupl z hadího vejce, nebylo pochyb, že se jednou stane Hadím králem. Zatím však v jeho šamanských šlépějích vykročili další. A tak se tento přerostlý had Serpentus stal jejich symbolem boha.
Netrvalo dlouho, pouhých 10 let, než se ze symbolu stal bůh skutečný. Neboť Serpentus byl jako jediný z hadů obdarován lidským hlasem.
Jeho schopnost procházet skrze zemi do Stínového světa a zpět mu mnohokráte zachránila život, když se jej rozhodl zničit některý ze Sedmnáctky či Temné desítky.

Budoucnost boha
Během potyček a válek mezi Sedmnáctkou a Desítkou si podmaní část Barbarského pobřeží. A ve chvíli, kdy bude oslabena moc Sedmnáctky, začne napadat i Storabsko a další ze Čtyř království.
Celou dobu se však bude muset skrývat. Ale to se mu bude dařit.

Vzhled kněze
Každý ze šamanů, kteří uznávají hady jako své bohy, se stává Serpentovým knězem či alespoň laikem.
Zasvěcovací rituál je velice nebezpečný: nechat se uštknout Černou kobrou - nejjedovatějším hadem severu, a přežít. Pokud šaman přežije tento jed, je uznán za kněze.
Jeho zjev je více než výmluvný. Oči se promění v hadí (to je díky božímu zásahu a jedu v těle). A kněz jako symbol svého úřadu začne nosit šupinovou zbroj z některého ušlechtilého kovu.

Schopnosti kněze
Kněží na nízkém stupni dovedou jednoduché bojové zázraky. Později se učí skrývacím zázrakům a na nejvyšším stupni zasvěcení jsou schopni na sebe brát podobu hadů.

Ostatní
V současné době v Serpenta věří šamani 7 vesnic v Rudavách a Storabsku, kterí zkonvertovali na tuto víru i všechny své ovečky (nebo spíše "hádky", jak se u Serpentových věřících říká).
Jejich přístup však brzy začne přinášet smrt a nucenou víru v boha i do dalších vesnic.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Pastel
Zaslal: pá listopad 21, 2003 17:45 Citovat
Založen: 7.10.2003 Příspěvky: 104 Bydliště: Londyn (aktualne)
john_jarik: v starom auditku si navrhol nového boha - škreta, ktorý sa opäť snaží prejsť na stranu Svetla a ktorého by uznávalo zopár ďalších ...
Napísal si, že keď bude záujem, tak to rozpracuješ, a že to niekam neoficiálne dáš. Kde by som to mohol nájsť ?
(stačí aj náčrt, snáď by som si to dokázal dorobiť)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
john_jarik
Zaslal: ne listopad 23, 2003 17:02 Citovat
Založen: 18.9.2003 Příspěvky: 84
Pastel napsal:
john_jarik: v starom auditku si navrhol nového boha - škreta, ktorý sa opäť snaží prejsť na stranu Svetla a ktorého by uznávalo zopár ďalších ...
Napísal si, že keď bude záujem, tak to rozpracuješ, a že to niekam neoficiálne dáš. Kde by som to mohol nájsť ?
(stačí aj náčrt, snáď by som si to dokázal dorobiť)


Sorry. ted na nem zacnu pracovat a hodim ho sem, kde si myslim, ze se k tomu kluci z Asterionu vyjadri.
Protoze nechci delat nejakeho boha, ktery by mohl narusit smysl a podstatu Asterionu.
A proto doufam, ze kluci se ozvou, az to tu bude.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Yb
Zaslal: ne listopad 23, 2003 19:23 Citovat
Založen: 14.9.2003 Příspěvky: 230 Bydliště: Plzeň
Vypadá to dobře. Nějakou chvíli jsem nad tím přemýšlel a musím uznat, že do Asterionu dobře zapadá. Asi ho někde použiju.

_________________
Povolání: Bůh
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail MSN Messenger ICQ
john_jarik
Zaslal: po listopad 24, 2003 10:53 Citovat
Založen: 18.9.2003 Příspěvky: 84
...i byli tací, kteří se snažili napravit své činy, ale ani jim nebylo dáno, by svůj úkol dokončili. Na chvíli zůstali uvězněni mezi svým jedním a druhým Já, aby vzápětí zmizeli tak, jako jejich svět...
Tryzna za Asterion

Iravbar ? bůh nápravy

Charakter boha
Popsat charakter Iravbara je jako popisovat moře či slunce. Chceme-li pochopit, pro koho je vzorem a kdo jej uctívá, musíme však pochopit i boha samotného.
Za svůj život prošel světlem i stínem. Stal se z něj jeden z temných skřetů, kteří sloužili Kharovi. Tehdy se Iravbar prohlédl. Pochopil, že cesta bez překážek je stejně nakonec cestou s překážkami. Jen v první chvíli si těch nových překážek člověk, elf či trpaslík nevšimne.
Někdo by řekl, že pokud se vydáte po jedné cestě, kdykoliv se můžete otočit a vrátit. Ano můžete, ale to, co zažijete, vás obohatí i ochudí, a tak se nikdy nemůžete vrátit na úplný začátek (i když tak vypadá).
Proto tento člen ?Ligy zatracených? vypadá jako skřet. A kdo by si dovolil o tom pochybovat, pak popírá, že skřeta pozná. Je vysoký ke dvěma metrům a má mohutnou postavu. Barva jeho kůže však není popelavě šedá až černá či zelená jako u jiných skřetů. Odrazem jeho cesty zpět k čistotě a touha nápravy sebe i jiných, je jeho bílá kůže. Kdysi byla jako u jiných skřetů a s léty bělala, až se v okamžiku proměny v boha stala čistě bílou. Dodnes však nese stopy válečných a kněžských tetování Khara.

Oblast působení
Život v Kharových řadách byl pro Iravbara utrpením. Vždy chtěl lidem škodit pro potěchu svou, nikoliv pro potěchu nějakého pána.
Když Iravbar prohlédl, že je manipulován, bylo již pozdě. Jeho mysl byla zakalena temnotou. Tehdy začal Iravbar pochybovat a litovat svého života.
Odešel z Kharova paláce, a tak se dostal na černou listinu temné říše. Začal se skrývat, loven byl jak osidlovateli Tary, tak Kharovými i Zylovými agenty.
Časem kolem sebe utvořil skupinu sobě podobných. Nejen skřetů, ale hlavně těch, kteří směřovali k temnotě. Přiměl je uvažovat o jejich činech a nasměroval je zpět. Aby neudělali stejnou chybu jako on. Této protikharovské frakci se začalo říkat ?Liga zatracených?.
Iravbar se dnes jako bůh stal patronem nápravy před cestou do osidel Démona. V jeho mysli i životě se odráží pochopení, že jedinec může udělat chybu. Velice se v tomto podobá Lamiusovi, ale Iravbar působí i na ty, kteří jsou již hluboko v temnotě.

Atributy, barvy, drahokam
Jak bylo řečeno, Iravbar je bílý skřet ? albín. Jeho oči jsou rubínově rudé. Tyto dvě barvy se mísí na oblečení Ligy zatracených. Jejich ?partyzánský? boj a život je však přiměl k tomu, aby tyto barvy nenosili hrdě ukázané, ale skryté. Proto je naleznete na vnitřní straně šatů či ve spodní vrstvě oblečení.

Sídlo
Bůh nápravy je ve fyzické rovině viditelný jen zřídka. Je skryt hluboko v podzemí Derteonu, kde se ukrývá i Liga zatracených. Mnohý by řekl, že být tak blízko Kharovi a Zylovi je čiré bláznovství, ale pod svícnem je největší tma.

Historie boha
Narodil se v malé vesničce blízko Plaveny. Již je zapomenuto, že se narodil dvěma storabským uprchlíkům. Jeho život se stal jedním lovem a pirátstvím. Čas plynul a Iravbar se začal ve vraždění vyžívat. Bylo jen otázkou času, kdy se dostane do osidel Khara. A stalo se.
Po 5 letech služby tomuto pánu se Iravbar jednou v noci probudil zpocený na celém těle. Jeho mysl se vzbouřila proti všemu v co do té doby věřil.
Tehdy utekl a stal se vůdcem Ligy zatracených.
2 roky se skrýval a vytvářel Ligu. Při jedné výpravě za novými členy se dostal se svými přáteli do úzkých. Jedinou nadějí bylo někoho obětovat. Iravbar vzal tento úděl na sebe a postavil se přesile, aby ji zdržel.
Podařilo se. Za cenu vlastního života. Od těch dnů vede ?Ligu? Iravbarova přítelkyně (kterou si mezi zatracenými našel). Pár měsíců po Iravbarově smrti se narodil i jeho syn.
Dnes má tento bůh slabou moc, ale je bohem. Mladým bohem, tak 3-5 let existujícím.

Budoucnost boha
Iravbar se během konfliktu mezi Sedmnáctkou a Desítkou bude snažit pomáhat (jak mu to půjde) Sedmnáctce. Nemůže se svou mocí rovnat žádnému z Temné desítky a tak jeho působení bude spíše podobné nečekanému bodnutí špendlíkem do nohy protivníka. Je však otázkou času, kdy trefí pomylsnou Achilovu patu.

Vzhled kněze
Za Iravbarovy kněze se dá počítat pouze ?Velká šestka?, zbývajících šest nejstarších členů Ligy. Všichni tito byli již na pokraji stát změny ve skřeta, ale Iravbar je zastavil.
Jedná se o 4 muže a 2 ženy. Každý z nich nosí dvojvrstvý hábit. Vrchní část je okrově hnědá až šedá, aby splývala s horskou a písečnou barvou okolí Derteonu. Spodní vrstva je pak bílá s černými ornamenty a runami, které ukazují nebezpečí pádu do temnoty.

Schopnosti kněze
Schopnosti těchto kněží jsou pramalé. Jde spíše o zvláštnosti než o schopnosti. Někdy se jim podaří skrýt se na cestě, jindy zmizí nepříteli jako oblak páry.
Jejich schopnosti jsou ?skrývací? a podpůrné.

Ostatní
V současné době věří v Iravbara na 35 jedinců (mezi kterými je i Velká šestka). Opravdu to není mnoho. Tento počet kolísá s každým novým měsícem. Neboť způsob života Ligy je nejistý jako chůze po hraně nože.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Yb
Zaslal: po listopad 24, 2003 13:53 Citovat
Založen: 14.9.2003 Příspěvky: 230 Bydliště: Plzeň
Gratuluji. Další dobrý bůh. V tomhle směru jsem celkem chudý na nápady, nebo spíše do ní nechci zasahovat. Přijde mi příliš křehká a nemám potřebu vytvářet nové podřadné bohy.

_________________
Povolání: Bůh
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail MSN Messenger ICQ
john_jarik
Zaslal: čt listopad 27, 2003 9:33 Citovat
Založen: 18.9.2003 Příspěvky: 84
Yb napsal:
Gratuluji. Další dobrý bůh. V tomhle směru jsem celkem chudý na nápady, nebo spíše do ní nechci zasahovat. Přijde mi příliš křehká a nemám potřebu vytvářet nové podřadné bohy.


Ja to delam pro zabavu. kdyz mi prijde, ze by to chtelo nejakeho renegada mezi temnymi sluzebniky, tak mne napadlo, ze by ho to chtelo povysit az na boha.

Ano, mohl jsme trebas Iravbara napsat jen jako "Ligu zatracenych", ale to by nebylo ono. Tohle je to , co jsem avizoval pred drahne casu na starem auditku Smile)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
john_jarik
Zaslal: po prosinec 01, 2003 13:26 Citovat
Založen: 18.9.2003 Příspěvky: 84
Pokud mate nejaky napad.. tak mi jej tu poskytnete a ja verim, ze z toho boha udelam, aby nenarusil svet.

Ja se omlouvam,ze jeste nejsou ty aplikace... dodam.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Saul
Zaslal: st leden 07, 2004 23:50 Citovat
Založen: 8.12.2003 Příspěvky: 38 Bydliště: Rilond (Ve vnějším světě Liberec)
Serpentis se mi moc líbí. Smile

_________________
Dejte mi problém a já s ním na chvíli zůstanu sám. Pak vám přinesu nějaké neortodoxní a šílené řešení...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
john_jarik
Zaslal: čt leden 08, 2004 10:13 Citovat
Založen: 18.9.2003 Příspěvky: 84
Saul napsal:
Serpentis se mi moc líbí. Smile


Dekuji. To mne tesi. Prisla mi prosba,abych stvoril i dalsiho boha za zvirecim zakladu (tentokrat pavouk Smile. Pomalu zacinam uvazovat o malem zvirecim panteonu, ale to uz bych musel probrat s tvurci (coz udelam).

Zvireciho boha uz sem ale do te doby psat nebudu. A jeje, ja jeste neudelal ty zazraky k tem bohum... napravim behem zkouskoveho (behem mesice).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Marek Stahl
Zaslal: pá září 17, 2004 9:56 Citovat
Anonymní
Velmi se mi libi tva prace.Zajimalo by me vsak jestli stvoris take nejakeho vodniho temneho boha.

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další
Přidat nové téma

Přejdi na:  

Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.