Obsah fóra Asterion Auditorium
Autor Zpráva

<  Asterion  ~  Nová pravidla nejen pro Asterion

panMrkef
Zaslal: ne září 29, 2013 15:13 Citovat
Založen: 29.9.2013 Příspěvky: 26 Bydliště: Brno
Střelné a vrhací zbraně

Již několik let hrajeme systém - i jedním šípem lze skolit draka.
Nutno uznat, že hra je reálnější a mnohem zajímavější i co se samotného souboje týče.

Změna pravidel: hráč, který používá střelnou nebo vrhací zbraň před hodem na iniciativu ohlásí, že míří (má -6 k inc, -1 kolo v základním systému). Rozebráno na akce - 1.akce nabíjení, 2. a 3. zamíření, 4. výstřel (vrh). Pokud není během této doby vyrušen a zraní nepřítele, zranění které způsobí se navíc násobí. Pro každou zbraň máme jiné hodnoty. Např. dlouhý luk je násoben k10, krátký luk je k6, oštěp je k3+5 atd. Navíc ten kdo používá střelnou nebo vrhací zbraň nemůže střílet do souboje, resp. může, ale je šance, že trefí někoho jiného, kdo se tohoto souboje účastní (již se však nenásobí). Šance je 50% a odečítá se (nebo přičítá) 10% za každý bonus za obratnost (nejméně však 10%).

Příklad: Družina narazí na skřetího bojovníka se 110 životy. Zatímco dva válečníci se s ním pustí do křížku a snaží se ho udolat tváří v tvář, hraničář s dlouhým lukem zamíří a čeká, až se skřet odkryje a snaží se ho zastřelit. V druhém kole boje vypustí svůj přesně mířený šíp. Co čert nechce, válečník z jeho družiny se připlete šípu do cesty a je zasažen do ramene (Hraničář má bonus za obratnost +2 a tedy 30% na neúspěch. Hodí však 21 a tedy trefí jednoho ze dvou spřátelených válečníků - určí se náhodně). Zanadává (dost vulgárně), ale bojuje dál, protože má co dělat se soupeřem, který je o dost silnější. Jedinou záchranou je hraničář. Ve čtvrtém kole opět vystřelí a tentokrát zraní skřeta za 8 životů (při normálních pravidlech by to znamenalo asi to, že ho škrábl do nohy), hodí k10 za dlouhý luk a domyslete sami následky.
Pravidlo můžeme dále rozebrat.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
panMrkef
Zaslal: ne září 29, 2013 15:22 Citovat
Založen: 29.9.2013 Příspěvky: 26 Bydliště: Brno
Questy pro zloděje

mezi přestupy pro zloděje mu spestřuji výcvik.

Albireo žluten 846
Noční let ti dává typy na osoby, který by mohli být terčem vloupání nebo okradení. U těch je 85% šance, že při úspěchu můžeš získat lup. Avšak za to ½ lupu odevzdáš do členské kasy.
Vloupačka na vlatní pěst má 25% šanci na to, že odhadovaný obnos získáš. Okrádačka na vlastní pěst upravuje pravděpodobnost +- 10%, ale fatál může být i na 5-ku.
Máš týden na to, abys podnikl akce, potom je třeba si dát na nějakou dobu pohov. Sedmkrát si vybereš cíl. Když neuspěješ, musíš si dát 1-2 dny pohov. Když hodíš fatal, skončils a můžou tě chytit. To už je na síti.
Dle náročnosti cíle, je potom těžší uniknout odhalení.
Můžeš vybírat z těchto cílů:
okrádačka
1. lehký cíl: 1k10zl standardní vybírání kapes v hospodě. +10% k hodu. +5% při získání důvěry.
2. střední cíl: 2k10 + 10zl. Vybírání obchodníků na trhu. +3% při získání důvěry. Můžeš provádět po nakradení 50zl
3. těžký cíl: k% + 40zl. Okradení bohatších obchodníků po úspěšném obchodu. -10%, nutné získat důvěru. Při nezískání důvěry je fatal i na 5-ku. Po nakradení 100zl. Max 3×za úroveň.
4. mimořádný cíl – zadává síť. Po 500zl.
Můžeš získat důvěru. Při získání důvěry může stoupnout nebo klesnout pravděpodobnost úspěchu při vybírání kapes. Když získáš důvěru, stoupne ti o +rozdíl pravděpodobnosti÷2 (máš 35% hodíš 25% = 5%bonus)
Pokud hodíš víc než polovina rozdílu, stejným způsobem se pravděpodobnost sníží (máš 35% (polovina rozdílu je 68% a více), hodíš 80%, sníží se o 6%)
Můžeš použít převlek k získání důvěry. Převlek ti může pomoci úplně stejným způsobem k získání důvěry, jako získání důvěry k vybírání kapes.
vloupačka: po nakradení 30 zlatých okrádačkou
1. lehký cíl: 2k10zl. Vyloupení běžného domu. +10% k otevírání i hledání. Rozptyl k pravděpodobnosti -k10%
2. střední cíl: k%÷2 + 20zl. Vyloupení hospody nebo domu bohatšího občana. Rozptyl k pravděpodobnosti -2k10 -5%. Po nakradení 100zl min 50zl vloupačkou.
3. těžký cíl: k%×2 + 40zl. Vyloupení domu bohatého kupce nebo dobrodruha. -10% k otevření objektu a hledání. Rozptyl k pravděpodobnosti – 2k10 -10%. Po nakradení 300zl min 100zl vloupačkou. Max 1×za úroveň
4. mimořádný cíl – zadává síť. Po 1000zl.
Při vloupačce se musíš dostat do objektu. Máš tři pokusy. Při každým neúspěchu je +10% že tě odhalí. Při fatálu hned.
Po vniknutí do objektu musíš najít cíl. Máš tři pokusy stejně jako při otevření.
U středního a těžkého cíle musíš odstranit i pasti, u těžkého ji musíš i najít. Opět jsou tři pokusy na každou činnost.

Když tě chytí, zaplatíš dvojnásobek toho, co sis mohl vydělat + když tě neochrání síť, jsi dopaden a budeš řádně souzen, protože většinou okrádáš ´´řádné občany´´ = vězení = počet dní vydělaných zlaťáků ×10 (holt středověk)
U mimořádných cílů se může lišit.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
panMrkef
Zaslal: út říjen 01, 2013 21:04 Citovat
Založen: 29.9.2013 Příspěvky: 26 Bydliště: Brno
Zloděj má při přestupu na 7.úr 38 zl. a těší se na střední cíle.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
panMrkef
Zaslal: st říjen 02, 2013 20:54 Citovat
Založen: 29.9.2013 Příspěvky: 26 Bydliště: Brno
Přízeň bohů

Od 4. úrovně je určitá šance, pokud se postava klaní k některému ze Sedmnáctky, že si jich bůh všimne a obdaří ji zázrakem. Při přestupu na 4. úr jsou to 3% a za každé dvě úrovně se o jedno procento zvyšuje. Pravidla pro zátraky jsou stejná jako u kněze daného boha.
Lze upravit pravděpodobnost, pokud třeba postava splní úkol daný kněžími. Nebo pokud moc boha sílí, nebo naopak slábne. Může být i 0% (kdyby, nedej bože, bůh nějak přestal existovat).
Kdo se zaprodá desítce, získá automaticky jeden zázrak prvního stupně a základní pravděpodobnost je 7% při přestupu a zvyšuje se o 1 za každé dvě úrovně.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1
Přidat nové téma

Přejdi na:  

Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.