Obsah fóra Asterion Auditorium
Autor Zpráva

<  PJs  ~  O minulosti, současnosti a budoucnosti drakolidí

Který z drakolidí je vám nejsympatičtější ?

Zurkhen Černý   [ 11 ]  
15%
  15%
Murtis Šedý   [ 2 ]  
2%
  2%
Orist Zelený   [ 4 ]  
5%
  5%
Zantur Modrý   [ 19 ]  
27%
  27%
Kirbeg Žlutý   [ 11 ]  
15%
  15%
Turgul Hnědý   [ 11 ]  
15%
  15%
Drik Oranžový   [ 0 ]  
0%
  0%
Zyl Červený   [ 11 ]  
15%
  15%
Lien Fialový   [ 1 ]  
1%
  1%

Celkem hlasů : 70
gegu
Zaslal: st březen 09, 2005 18:55 Citovat
Založen: 14.9.2003 Příspěvky: 130 Bydliště: Havlíčko Brodsko
Když už je to tady tak já taky přidám.....Sandro já sice uznávám, že fantsty rozumíš dobře, ale přeci jenom když má někdo půlku přispěvků kritiku tak to je docela shit ne?

_________________
"Krev je jen tekutina a proto vždycky poteče" Nejmenovaný trpaslík se sekerou zdvyženou k smrtelnému zásahu na poraženého elfa...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
Kenny
Zaslal: st březen 09, 2005 20:32 Citovat
Založen: 17.9.2003 Příspěvky: 609 Bydliště: Celý Asterion
No psychologii už jsem taky měla,ale že by jsi musel ventilovat svoje emoce zrovna tady,tak proto žádný důvod nevidím.

_________________
Já nejsem odpadlík, jak vy tvrdíte a vašim soudům se jenom směju.Já jsem jenom rozšířil poznání dané našemu národu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Gilgalad
Zaslal: st březen 09, 2005 20:59 Citovat
Založen: 14.9.2003 Příspěvky: 294 Bydliště: České Budějovice
To Sandro: a z čeho pramení tvůj odpor? Je to kvůli Asterionu jako takovému, nebo je v tom něco hlubšího? Mohou ti vadit některé myšlenky, to, že ti logicky nezapadají, nebo ti přijdou cizí... žádnou knížku nemusíš číst (to bylo snad za komančů a dneska v povinné četběSmile), čti jinou, nebo si zajdi na pivo, nebo si zahraj fotbal... Nechci to zlechčovat, jen mi přijde, že mít k něčemu odpor, navíc z pohledu reálného života svým způsobem tak banálnímu, je zbytečné. To se radši na Asterion vykašli. Měl jsem pár období, kdy jsem chtěl celkově s RPG praštit. Bylo to většinou kvůli nepříjemným životním situacím a lidem, se kterýma jsme si nepadli do noty, odporem k RPG se to jen ventilovalo. Nakonec mne vždycky zpátky hodil nějaký nápad, inspirace, kterou jsem nemohl dostat z hlavy, dokud ji nenapíšu.
Možná ten odpor nevyvolává Asterion jako takový, ale věci a lidi kolem.
Sorry za rozbor:)
K drakolidem, je mnoho důvodů, proč se líbí. Může to být jejich moc, právě ta nelidskost, drak... každý v nich vidí nebo možná by i chtěl vidět něco jiného. Jejich životopisy by mohly vydat na samostatné moduly, vždyť žijí tisíce let, prakticky věčnost. Jako románové postavy by určitě zasloužili hulbší rozpracování, ale ve hře si jejich charakter může podle nástinu udělat každý PJ sám. Postavy by se s nimi neměly setkávat, a když už, tak by je měly vnímat právě jako něco cizého, nepochopitelného, nebezpečného.
Zkus sepsat nějakou svou představu CP, jakoukoliv, třeba obyčejného vojáka, nebo mocného panovníka... vážně by mne to zajímalo a ukázka dá mnohem víc.

_________________
Cesta jde pořád dál a dál
kupředu, pryč jde od mých vrat.
Daleko už mi utekla
a musím za ní pospíchat.
Na lehkých nohou dám se vést
až k větší cestě, nežli znám,
tam, kde se stýká mnoho cest.
A potom kam? To nevím sám.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sandro Sinae
Zaslal: čt březen 10, 2005 12:58 Citovat
Založen: 4.11.2004 Příspěvky: 458 Bydliště: Shadows of Darklight
To Brada Tomáš & domingo & gegu & Kenny:
Aaahh, začíná se ze mě stávat černá skvrna..
Napsal jsem, co jsem napsal, vím proč, zkuste na to přijít taky.

To Brada Tomáš:
Hezký. To přijímám, elegantně mě poslat někam.. Nad tím jsi popřemýšlel? Popřemýšlel jsi nad tím, proč jsem se tak vyjádřil?
Proti tobě nic nemám, máš dobré nápady, zajímavé, logické.. trochu bez emocí..
Nesetkali jsme se, což je asi škoda.

To domingo:
Kontrolovaná vášeň není vášeň. Dělat chyby, vyvolávat konflikty, řešit je, nést následky.. tak se přeci život stává hodnotným, zkušenostmi nabitým.

To gegu:
Není to tak dávno, co jsem se ještě snažil.. Nejsem rád, že je to tak, jak to je. Snažil jsem se na něco poukázat..
Klasicky je kritika základem pro postup. Když něco vytvořím, sleduju reakce, objeví-li se kritika, přemýšlím nad ní, nacházím důvod, můžu to vyřešit nebo vysvětlit nedorozumění. Když se žádná neobjeví, pak teprve nad tím kývnu. Když je kývnuto předčasně, takhle to dopadá.

To Kenny:
Měl jsem dojem, že toto fórum je tu pro hráče, aby se vyjádřili k Asterionu. Od pokorného chválení po agresivní kritiku - to je snad vyjádření, ne?

To Gilgalad:
Ano, některé myšlenky, někdy přístup, někteří autoři, zpracování.. to vše se nějak sečetlo a je z toho ten odpor celkově k Asterionu. Konkrétněji např..
Myšlenkové bytosti.. dobrý nápad, ale proč má skoro každá mraky schopností typu strach, slepota, zmatení atd..? Tím ztrácí na jedinečnosti jak ty bytosti, tak ty schopnosti. Kdyby schopnost zmatení měla jen jedna specifická bytost, pak by to právě byla paráda, kdyby jí postavy potkali.. ještě dlouho by vzpomínaly na to jak se tam půl hodiny motali než je nechala být. Atp. A ty síly pastí jejich schopností, jako 13 na Chr atd. to je trochu beznadějné, když se jedná o smrt/nic. Chápu, že mají být silné, ale dá se to udělat rafinovaněji.
Draci jsou podobní.. od sebe se liší jen málo, když mají skoro stejnou várku schopností a imunit. Stejně jako MB nemají žádná slabá místa, prostě jen nadimenzované vlastnosti(Obr +15 atp), bez protiváhy. Jinak se mi nápad drakolidí docela líbí, to že tu nejsou draci klasičtí už ne.
Měl bych toho víc, měl bych i řešení, ale už jsem pomalu ztratil víru, že by někdo tady stál o to, něco změnit k lepšímu.
Takže rozbor byl fajn, ale opravdu mě štve Asterion a ne jiné osobní věci. A nechci nad ním mávnout rukou a hodit ho do koše, hned jak se mi něco na něm nelíbí.
Sepsat svou představu CP.. No, moje práce toho je plná. Ale po tom, co jsem si zde "dovolil", mě tu bude chtít každý za to zkritizovat do bezvědomí.. Confused Smile Ale možná to sem dám..
Škoda, že jsem tě, Gilgalade, tady nepotkal dřív, možná bys ve mě zachránil obraz Asterionu.


Jestli mne ovšem odsud chcete vyštvat, stačí říct. Zavrhnout mě je lehčí než pochopit. Pokud se vám sem nehodím, nebudu sem už psát.

_________________
If you are ready to fight, you must be ready to fall..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Brada Tomáš
Zaslal: čt březen 10, 2005 13:08 Citovat
Anonymní
Sandro Sinae napsal:
To Brada Tomáš:
Hezký. To přijímám, elegantně mě poslat někam.. Nad tím jsi popřemýšlel? Popřemýšlel jsi nad tím, proč jsem se tak vyjádřil?
Proti tobě nic nemám, máš dobré nápady, zajímavé, logické.. trochu bez emocí..
Nesetkali jsme se, což je asi škoda.


Soudím podlo toho co vidím a o čem vím. Proto jsem tě poslal na Modrý měsíc.
Gilgalad
Zaslal: čt březen 10, 2005 16:07 Citovat
Založen: 14.9.2003 Příspěvky: 294 Bydliště: České Budějovice
To Sandro:
Myšlenkové bytosti - je to dědiictví prvního modulu, ktrý vyšel před x lety, stejně jako u draků a dalších věcí je nemůžeme měnit, Asterion má zavedený nějaký řád, variabilní, ale i tak nemůžeme třeba zavést ,,rodilé" draky, i když já sám se osobně považuju za drakofila a tohle pravidlo mi třeba taky nebylo pochut, ale v rámci logiky tohoto světa se to nedá porušit. Problémy, o kterých píšech, jsou většinou aplikační na Drd. Kdyby se Asterion dělal na jiný herní systém, nebo třeba vůbec bez systému, měla by každá MB svůj specifický popis a byla by jedinečná, jak to popisuješ. Asterion není s dračákem zcela kompatibilní, abych byl přesný, kdybychom ho dělali na míru dračího doupěte, byl by hodně ochuzený. Proto má aplikace své limity, proto se udělá nějaký převod, který třeba úplně nesedí. Nejlepší by bylo MB zahrát tak, jak je popsána v Klíči, a na aplikaci se vykašlat, nebo si jen něco vybrat, tak jsem to dělal já, než jsem přestal dračák a většinu pravidel používat úplně. Nechávám to na fantasii, přečtu si popis dané bytosti a udělám z ní svébytného jedince, příště družina třeba narazí na ten samý druh, ale bude úplně jiný, zase osobitý.
Jedy - ty smrtelné by většinou neměli být použity vůči vlastním postavám. Staré arvedanské jedy jsou někdy definitivní, ale vždycky by rozumně hrající postava měla mít šanci hledat nějaký protijed, apod. Důležitý je v tomto popis v hlavním textu, aplikace je pomůcka, ale může zkreslovat, měla by být doplňkem pro hlavní text a nic v ní není povinné.
Draci - já si třeba každého draka představuji jinak, v závislosti na jeho zaměření (znázorněném barvou). Proto jsou draci ,,váleční", draci ,,čarodějní", apod. Dračí doupě ale tyhle popisy neumožňuje, takže tvůrci aplikace je převedli do jejich podoby, aby podle ní byli v tomto systému hratelní. V tom je nedokonalst aplikace, že nepostihne zdaleka všechno, o čem píšeme a naopak pracuje se systémy, se kterými při psaní nepočítáme, protože by nás zbytečně svazovaly. Aplikátoři to v tomhle směru nemají lehké, musí pracovat s věcma, které dračí doupě nepostihuje a přitom zase nemohou vymýšlet nějaké nástavby, takže musí nějak zkombinovat to, co již v Drd stojí a napasovat to na Asterion. Pluska snad v tomhle budou mnohem variabilnější, uvidíme:)
Návrhů k řešení se určitě nebráíme, nemáme patent na hlavu a jak jsi psal, kritiika hodně pomáhá, hlavně, když je konstruktivní. Aplikace je dle mého názoru nejslabší část Asterionu, já osobně to přikládám taky nedokonalosti (nebo spíše neflexibilnosti) dračího doupěte, které neumožňuje tvořit nové věci, aniž by se museli vymýšlet kdovíjaká nová pravidla.
Když něco sepíšeš, nebude tě nidko z autorů nějak přehnaně kritizovat, jen ti k tomu řekneme, co si myslíme, nejsme žádní zlí vlci:) S kritikou se setkáváme často, když je slušná a konstruktivní, tak ji rádi přijmeme.
Mohu se zeptat, s jakými autory ses setkal, že tě zklamali? Znáš někoho osobně, nebo to je kvůli některým debatám ohledně pravidel se Sharkem? Shark nebo např. Instant byli také kdysi kritiky Asterionu, ukázali, co dovedou, co dokáží změnit k lepšímu, až se stali členy tvůrčího týmu:) Všichni se pořád něco nového učíme.

_________________
Cesta jde pořád dál a dál
kupředu, pryč jde od mých vrat.
Daleko už mi utekla
a musím za ní pospíchat.
Na lehkých nohou dám se vést
až k větší cestě, nežli znám,
tam, kde se stýká mnoho cest.
A potom kam? To nevím sám.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kenny
Zaslal: čt březen 10, 2005 19:32 Citovat
Založen: 17.9.2003 Příspěvky: 609 Bydliště: Celý Asterion
Ano,klidně sem můžeš umístit nějakou kritiku,ale jak psal Gilgalad,tak konstruktivní a slušnou a ne tak agresivní,která skoro schazuje veškerou práci autorů.
Pokud bych měl mluvit za sebe,mě se zase pojetí draků na Asterionu hodně líbí.pořece jen v každém jiném světě se klubou z vajec,unášejí princezny atd.Na Asterionu se mi jejich vzik díky tvárnosti zdá mnohem zajímavější.

_________________
Já nejsem odpadlík, jak vy tvrdíte a vašim soudům se jenom směju.Já jsem jenom rozšířil poznání dané našemu národu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nazarei
Zaslal: čt březen 10, 2005 21:21 Citovat
Anonymní
Mne se draci na sterionu take libej, ovsem musim uznat Sandrovi jeho vytku k mysl. bytostem. Maji vsechny v podstate to sami, no, nebudu zde rikat to, co jiz rikal Sandro.
To Kenny
Ja si myslim, ze kazdy se zde muze vyjadrovat jak chce, a kdyz jsou v tom emoce, tak je to lepsi, protoze si toho cloveka muzes predstavit, jak se citi a co tim presne myslel.
Lamius
Zaslal: pá březen 11, 2005 10:59 Citovat
Založen: 25.8.2004 Příspěvky: 256
Můžu-li mluvit za sebe, tak mě se taky draci na Asterionu líbí. Právě mi vždycky přišlo takové "nedůstojné", že se draci jenom tak prostě rodí. Na myšlenkových bytostech se mi některé věci nelíbí, ale osobně nepotřebuju, aby schopnosti každé MB byly originální.
Wetrixus: nemáš zač. Very Happy
Sandro Sinae: vím, že jsi nemluvil přímo na mě, přesto reaguju. Nejdřív můj názor na propracovanost charakteru- narozdíl od knih, tak pokud jde o mě, já nestojím o to, aby ve světě Asterionu byla každá postava podrobně popsána (ponechme stranou, že to ani není možné). Mně osobně právě vyhovuje, že každá CP je naznačena a já už si její charakter můžu dovymyslet. Druhá věc je- zase mluvím za sebe, ale třeba to je tak ve více případech- já ani nemám nejradši drakolidi. O drakolidech se píše hodně protože jsou v jistém smyslu první na ráně. Ale jestli mluvíme o jiných CP- tak se mi líbí třeba Rilondský markrabě nebo dvojitá tvář Matyše Bodricha, z těch méně popsaných postav jsem třeba (asi jinak než si představuje většina ostatních) zajímavě popsal obě dvě Faely er Daerlen. Z dobrodružství se mi třeba líbí ten (nevzpomenu si teď jeho jméno) mladík dobrodruh na vraníkovi z Únosu Entefela. Z postav, co jsem ještě neměl příležitost hrát se mi ohromně líbí Ubaro a Alrik er Forgon. Zajímavý náhled je na lorda Firuna. To vůbec nemluvím, že mám rád spoustu SVOJICH cizích postav (třeba Leopold Kovár zvaný "Klon" z Nočního letu Laughing ).

_________________
Zyl je jediný pravý vládce a přepovědi jeho pádu jsou jen bláznivými bludy!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lamius
Zaslal: pá březen 11, 2005 20:49 Citovat
Založen: 25.8.2004 Příspěvky: 256
Musel jsem předtím hodně náhle skončit, takže jsem popsal jen jednu svojí postavu. Píšu aby si nikdo nemyslel, že mám jen samé agenty. Laughing

_________________
Zyl je jediný pravý vládce a přepovědi jeho pádu jsou jen bláznivými bludy!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Silweril
Zaslal: po březen 14, 2005 18:45 Citovat
Založen: 12.10.2004 Příspěvky: 167
Myšlenkové bytosti mi vyhovují tak jak jsou popsané v Klíči. Na pravidla moc nehraju a podle klíče se dají zahrát docela dobře. I když některé se mi moc nezdají. Ale chápu, jak těžké je vymýšlet pořád nové. Jsem zvědavý, jaké m.b. budou v letošním modulu.
Drakolidé mi taky vyhovují tak,jak jsou popsaní. Nevím, jestli ti Sandro chybí někaké hluboké sondy do jejich psychiky, ale já si je dokážu všechny představit v jejich vzhladu ni chování (i když u Drika mi chyběl jeho vzhled!)
U draků platí totéž. Ale jestli se tu ještě ukáže Gilgalad, mohl by konečně objasnit ty zmatky kolem barev draků, o ktarých jsme se předtím bavili

Lamiusi, mohl bys hodit popis obou Fael er Dearlen na STŘÍPKY? Ty by mě docela zajímali, hlavně ta mladší, protože v mém podání Rilondského tažení se se skupinou vojáků vrátila do Mučanska a působí jako partyzánský odboj, když byl dobyt Rilond.

_________________
O zítřku předem nikdo nic neví..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Gilgalad
Zaslal: po březen 14, 2005 19:33 Citovat
Založen: 14.9.2003 Příspěvky: 294 Bydliště: České Budějovice
Ad Silweril: Pokusím se:) Barvy dobrých draků jsou vysvětlené v Hlavním modulu. U zlých draků jsou to ,,špinavé" odstíny. Funguje to trošku jako u aury, kterou někteří lidé popisují. Akorát ty barvy mohou mít jiný význam. Ovšem i v tomto světě se význam barev v auře vykládá různě.
U drakolidí je to trošku odlišné, barva vystihuje jejich podstatu, stav osobnosti - charakteru, v jaké byli těsně před přeměnou. Jiné než základní odstíny vznikly sloučením více základních barev - vlastností. Murtis Šedý má svou barvu díky svému ,,bezbarvému", nízkému charakteru, viz článek, který vyjde v dvojce Dechu draka, dneska jsem konečně dopsal zbývajícího Orista. Narzian a šedá je trošku podobný výnam, dospěl k této barvě díky své nevyhraněnosti k žádné ze základních vlastností (tím i barev). Byl to takový podrazák, mistr ,,plížení se ve stínech", taková šedá eminence.
Barvy u draků jsou individuální, odrážejí jejich podstatu, např. jeden červený drak nemusí být stejně červený jako jiný.
Dobří draci mohou mít také odstíny, ale ,,čisté". Např. Wankuzar Tyrkysový, jeden ze Starých druidů. Tady ta barva odkazuje jednoznačně na jeho doménu - přírodu.
Draky nerozlišuje pouze barva, ale i jejich podoba a stavba těla. Vždy to odráží jejich nitro, podstatu. Narzian je pokroucený, hrbí se a jeho hlas je syčivý, naopak Wu Šeng má hrdé držení těla, jeho dračímu čelui dominují ,,elegantní" pláty, je mohutný a mrštný.
Co drak, to originál, dá se s nimi pěkně vyhrátSmile

_________________
Cesta jde pořád dál a dál
kupředu, pryč jde od mých vrat.
Daleko už mi utekla
a musím za ní pospíchat.
Na lehkých nohou dám se vést
až k větší cestě, nežli znám,
tam, kde se stýká mnoho cest.
A potom kam? To nevím sám.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sandro Sinae
Zaslal: út březen 15, 2005 12:25 Citovat
Založen: 4.11.2004 Příspěvky: 458 Bydliště: Shadows of Darklight
Co se týče těch aplikací.. Možná jste je měli tedy úplně vypustit, nebo si sehnat někoho, kdo by DrD znal líp, a kdo by byl schopen je udělat dobře. Nějak z toho dostávám pocit, že je můžem hodit do koše.
Fakt je, že nestvůry si také vymýšlím sám bez ohledu na aplikace.. což jen podtrhuje to, co jste vlastně řekli sami - že aplikace jsou na nic. No, to je trochu škoda, ne?
Když nad tím tak přemýšlím.. a vypustím z Asterionu ty aplikace, nad kterými mi zůstával rozum stát, tak se mi Asterion líbí o moc víc.

Drakolidé se mi také líbí, ale klidně bych do Asterionu dal i obyčejné draky(divoké). Rodí se možná z vajec a jsou děsně ohraní, ale mají takový zvláštní efekt - dost často se stává, že jakmile nějací dobrodruzi potkají takového draka, přemýšlejí o tom, že ho zabijí, protože taková nestvůra musí mít u sebe nějaký vzácný poklad mimo toho, že její zabití samo o sobě za něco stojí.. Což u drakolidí není.

A když píšeš, že je DrD ochuzující, proč jste nepřijali tolik příšer z něj? Např Behemont je sympatická nestvůra, nechápu proč jste si ho nevzali.

_________________
If you are ready to fight, you must be ready to fall..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Gilgalad
Zaslal: út březen 15, 2005 13:23 Citovat
Založen: 14.9.2003 Příspěvky: 294 Bydliště: České Budějovice
To Sandro: Aplikace vypustit nemůžeme, i kdybychom chtěli. Asterion vydává Altar, stejně jako Dračí doupě. Herní svět, který by byl bez aplikace na dračák, by asi těžko vydal.
Ty aplikace jsou dle mého názoru dobré a neřekl jsem, že jsou na nic. Jen pokud tobě nevyhovují, tak podle nich nemusíš hrát, protože pravidla nedělají Asterion. Můžou tam být nesrovnalosti, ale postihují většinu toho, co je zapotřebí, hraje-li někdo Asterion podle Dračího doupěte. Pokud budeš vědět, jak něco v aplikacích vylepšit, klidně to zpracuj a rádi to zveřejníme. Na aplikacích dělali lidé, kteří dračímu doupěti hodně rozumněli, třeba Karel Makovský, který stál u začátků dračího doupěte v Čr, i u zrodu plusek a v současnosti pomáhá Sharkovi s pluskovou aplikací. Na Sharkovi teď celá aplikace dračáku i plusek visí, protože druhý aplikátor Aldrick je rok na Islandu. Tak bude určitě rád, když by mu s tím někdo pomohl (nenápadná výzva Smile Jak jsem psal, snažíme se v aplikacích vyjít s tím, co je popsáno v pravidlech Dračího doupěte, ale v Asterionu je spousta věcí, které se v běžném dračáku neobjevují a nejsou tam ošetřené. Pak se v Aplikaci snažíme najít nějakou střední cestu, jak to ,,dračácky" popsat a přitom nevymýšlet nová komplikovaná pravidla, která by se museli hráči učit a která by dělala hru možná ještě složitější. Netvoříme herní systém, ale svět, na který by měly jít všechny možné herní systémy.
Při tvorbě nestvůr se moc nenecháváme inspirovat tím, co už bylo někde popsáno. Nevím, jak by behemont zapadl do naší koncepce Asterionu, dáváme přednost orginalitě a nestvůrám, které vyplynou přímo z asterionského prostředí. Takže by se to třeba mohlo jmenovat behemont a být úplně něčím jinýmSmile

_________________
Cesta jde pořád dál a dál
kupředu, pryč jde od mých vrat.
Daleko už mi utekla
a musím za ní pospíchat.
Na lehkých nohou dám se vést
až k větší cestě, nežli znám,
tam, kde se stýká mnoho cest.
A potom kam? To nevím sám.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sandro Sinae
Zaslal: čt březen 17, 2005 13:16 Citovat
Založen: 4.11.2004 Příspěvky: 458 Bydliště: Shadows of Darklight
No jo. Já bych se klidně na komentování toho všeho tady vykašlal a hned si udělal vlastní aplikace nebo celej svět.. ale nemám na to ani čas, ani kreativitu, kterou dávám celou do své práce. V naší skupině se jako Pjové střídáme, potřebujeme dobrý systém, už vytvořený, abychom si to všichni přečetli a byli sjednocení. Jinak by sme zůstali na mým světě do teď, ale to bych zase musel dělat Pj stále já, protože můj svět byl příliš komplikovaný pro ostatní. Takže když narazíme-li na nějaké blbosti ve vašich aplikacích, prakticky ani principielně si nemůžeme dovolit to hodit za hlavu a nějak si to vymyslet. I když to tak nakonec dopadá, ale z toho odvázaný nejsme. Když už to tam máte, tak by bylo fajn, kdyby jsme se mohli na to spolehnout..

Já bych se třeba rád podílel na tom všem, ale mám toho teď trochu moc. Navíc mě chybí dostatečná motivace, za což se zasloužili někteří, se kterými se ztěží dá rozumně diskutovat.. natož pak jim předkládat vlastní návrhy..

_________________
If you are ready to fight, you must be ready to fall..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 7 z 11
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Další
Přidat nové téma

Přejdi na:  

Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.