Obsah fóra Asterion Auditorium
Autor Zpráva

<  Asterion  ~  Komentáře k Vaší tvorbě

Co si myslíte o příspěvcích ve Vaší tvorbě?

Líbí se mi   [ 12 ]  
44%
  44%
Některé ujdou   [ 15 ]  
55%
  55%
Nic moc   [ 0 ]  
0%
  0%

Celkem hlasů : 27
Gilgalad
Zaslal: po květen 17, 2004 0:27 Citovat
Založen: 14.9.2003 Příspěvky: 294 Bydliště: České Budějovice
Zde můžete diskutovat o příspěvcích na našich stránkách, budou zde také komentáře tvůrců Asterionu. Na základě diskuse a kritiky by mělo být rozhodnuto, které příspěvky budou nakonec uveřejněny ve Vaší tvorbě.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sven Ivanhwen
Zaslal: út květen 18, 2004 15:23 Citovat
Založen: 3.12.2003 Příspěvky: 108 Bydliště: Praha 4
Trikrat hura za rubriku!

Severna
1) Mapa je to moc pekna, srozumitelna, ma hlavu a patu, ale priznam se, ze naprosto netusim, KDE ta vesnice lezi - uz jsem si ji nasel, ale ciste nahodou Smile
2) Kdyz uz nekdo vymyslel mapu, mohl by taky pridat par slov o tom dobrodruzstvi (staci zapletka a popis charakteru postav v nekolika vetach), jinak tu ves s vysokou pravdepodobnosti nikdy nepouziju (ani kdyz si ji premistim do prihodnejsich Dalavskych krajin ....)


Naposledy upravil Sven Ivanhwen dne čt květen 20, 2004 9:27, celkově upraveno 1 krát.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Sven Ivanhwen
Zaslal: út květen 18, 2004 16:18 Citovat
Založen: 3.12.2003 Příspěvky: 108 Bydliště: Praha 4
Mithrondor
1) k textu se vyjadrovat nebudu - takovych postav se po svete pohybuji desitky mozna stovky (a stejne svuj pohnuty zivotni pribeh bezne po hospodach nevykladaji)
2) k cislum mam vsak zasadni pripominku - jak jsi proboha dostal ODO 18/+3 ?
Elfove jsou znami svoji nizkou odlonosti, lide ji taky zrovna nevynikaji ... (kdybys mu dal alespon nejaky vsevysvetlujici predmet ....)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Shark
Zaslal: čt květen 20, 2004 13:37 Citovat
Založen: 16.9.2003 Příspěvky: 347 Bydliště: České Budějovice
Mithrondor
Komentář

1. Jméno příliš neodpovídá asterionským reáliím. Asterionští elfové mají prostě do určité míry jiný původ a zvyky než tolkienovští.
2. Postava jako taková je příliš archetypální. Prostě superhrdina s mocnými zbraněmi a zbrojí, který procestoval celou Taru, má na kontě draka a tyká si s většinou mocných a významnějších postav, které jsou mu většinou zavázány. Občas z textu číší, jako by nedělal nic jiného než jim zachraňoval život.
3. Z výše uvedeného vyplývá, že nemá skoro nic, co by ho odlišovalo od podobně "nagenerovaných" typů. Nemá žádné výraznější povahové rysy, citový a soukromý život, zvyky a způsob života.
4. Celkové z toho plyne, že taková postava asi vznikla během hraní, kdy si hráči snaží vytvořit co nejlepšího bojovníka, na němž leží osud Asterionu. Nedivil bych se, kdyby se na takové 25. úrovni utkal s Kharem a porazil ho.


Naposledy upravil Shark dne čt květen 20, 2004 13:39, celkově upraveno 1 krát.

_________________
Co tě nezabije, činí tě silnějším.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Shark
Zaslal: čt květen 20, 2004 13:38 Citovat
Založen: 16.9.2003 Příspěvky: 347 Bydliště: České Budějovice
Ilisghia Paskoň
Komentář

1. Po přečtení popisu jsem usoudil, že autor chtěl vytvořit co možná nejsilnější postavu a zároveň jí dát do vínku i něco výjimečného, ovšem aby tak byla ještě víc silnější.
Ponechme stranou klišé o dávné prastaré rase vybité Arvedany a o něm jako o posledním potomku. Jestliže by byl rozhodnut vyhladit Arvedany z povrchu Asterionu uvedeným způsobem, rozhodně by se nedožil vysokého věku. Stál koneckonců sám proti celé civilizaci a z toho, co je o Arvedanech známo, měli k dispozici dostatek prostředků (magických či jiných), kterými by Paskoně brzy odhalili a zahnali do kouta a zlikvidovali. Žádný mocný artefakt typu Krvavého amuletu (Jak vznikl? Jak se dostal přímo k němu? Proč tomu Arvedané nezabránili?) by mu nepomohl. Stačilo by ho štvát a počkat si, až zemře hlady a vysílením.
2. Postava nemá de facto příliš daleko k bohu. Délka jejího života je dle popisu neomezená, má zbraně, kterými může porazit kohokoli, proč tedy prostě nejde a Alwarina, Riama a další prostě nepobije? Navíc je podle všeho vševědoucí, nic jí neunikne, nikdo na ni nemá. Její vysoká úroveň a snaha naroubovat ji na pravidla (viz zdůrazňovaný rozdíl mezi mágem a čarodějem) už jsou poté pouze drobnosti.
3. Celkově se mi tedy postava jeví pro vlastní hraní prakticky nepoužitelná. Pokud by ji nějaký PJ chtěl nasadit do hry, nemá podle popisu prakticky jinou možnost než jím nechat pobíjet libovolně silné protivníky. Vlastní postavy proti Paskoňovi nemají šanci - spolupracovat s nimi patrně nebude a soupeřem pro ně není. Je otázkou, zda podle autorových charakteristik by se mu na současném Asterionu mohl vůbec někdo postavit, včetně drakolidí, upírů, temných bohů nebo snad i celé Sedmnáctky.
4. V konečném důsledku je to tedy postava natolik supermocná, že je pro vlastní zapojení do hry či oživení Asterionu bezcenná.

_________________
Co tě nezabije, činí tě silnějším.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Sven Ivanhwen
Zaslal: pá květen 21, 2004 11:41 Citovat
Založen: 3.12.2003 Příspěvky: 108 Bydliště: Praha 4
Shark napsal:
Ilisghia Paskoň
Komentář

1.4. V konečném důsledku je to tedy postava natolik supermocná, že je pro vlastní zapojení do hry či oživení Asterionu bezcenná.


Musim rict, ze postavy nectu (Mitrondor byl cestna vyjimka), protoze sam si vymyslim lepsi Smile, ale Tvuj popis mne zaujal natolik, ze po Ilisghiovi sahnu hned Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Sven Ivanhwen
Zaslal: čt květen 27, 2004 15:23 Citovat
Založen: 3.12.2003 Příspěvky: 108 Bydliště: Praha 4
KOUKEJTE SEM PSAT!
Nebo Vas tvorba hracu nezajima ?????
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bliizard
Zaslal: pá květen 28, 2004 11:59 Citovat
Založen: 24.9.2003 Příspěvky: 75
Mě velice zaujala mapa a popis Dunrileanu:
Jen jedna výtka ta mapa je pro mnohem větší město tak 10000 obyvatel by tomu sedlo jinak je to hodně dobrý ale fakt je blbost aby tak velky město mělo tolik obyvatel. By měl každej vlastní dům.

_________________
Má víra v ALTAR se zase vytrácí. Zas ty prodlevy.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
M´te
Zaslal: so červen 19, 2004 19:46 Citovat
Založen: 6.10.2003 Příspěvky: 98 Bydliště: f-m
Postava válečníka na nižší než 18. úr. může zabít zeleného draka snad jen tehdy, když se válí na smrtelné posteli, v mdlobách... oprava v komatu (pomíjím resistence, imunity a fakt, že se mu regenerují 4 žt. za kolo Smile)). Nebo snad za předpokladu, že šest hodin vyprávěl drakovi svůj absurdní životopis a drak unuděn usnul a při pádu se praštil do hlavy a nebohého hrdinu ještě stačil zalehnout. Z reálnějších jsou možnosti, že s ukrytou balistou či rachejtlí 6hodin vyčkával u drakova doupěte (nějak mi to ale nekoresponduje s podobou draků na Asterionu... ). Předpokládám však, že autor mínil, že ho zabil mečem... pokud jsem správně pochopil, onen mocný artefakt však z Derteonu vyzdvihl až potom... :/
Nějak zřejmě nebyla v úvahu brána únava (pochybuji, že by se drak unavil dřív - odl 35 vs -byť úctyhodných - 18. Wink. Také fakt, že i s mečem, který byl jistě horší než onen artefakt, ale budiž... mohl mít úč. sotva sil +3, přesnost +2, cvik /+3 (max. Smile .. +1 (rodová zbraň půlelfa Smile)) (přeska a rukavice) +2 = (tramtararaaaa) 15/+5 oproti drakově obraně 20. OK... hodně šestek... haluz je svině že... hmmm s tou regenerací... (za 2160 kol - zregenerováno 8640žt Wink budiž za šest hodin... dokázal by to všal Mithrondor přežít ?!? Jeho obrana při plném vybavení (které však v té době neměl) je KZ 8 (jen ovšem se zbrojí z draka, kterého se chystá zabít... Smile)) + obr +1 + (přezka, helma, rukavice...) +3= 12 ... drak má úč... 23/+3 (x2) a 25/+4 ... netřeba nic dodávat... je sice fakt, že ony rukavice chrání před zlomením kostí v těle (měl je v tu dobu ?!?), není tam však psáno nic o ochraně před vystříknutím vnitřností tělními otvory při náhodném zašlápnutí zeleným drakem... (velikost E) ... bereme samozřejmě v úvahu fakt, že je hrdina velmi obratný (13/+1 Wink) a, že je drak nachlazen (neužití dechu a kouzel magie země a psychických útoků - úctyhodných 240 mg... nemocným se blbě kouzlí... počítám sice s 15%ní odolností na magii ale při daném počtu magů by to jednou muselo vyjít... ) .... takže mi tu někde chybí předmět ochrany před zabitím, či regenerace min. 100žt/kolo :DDD ... možná se autor zapomněl zmínit...

Samozřejmě chápu, že bychom se při tvorbě neměli nechat tolik unášet pravidly, ale to by vyžadovalo trochu logického myšlení, které nám však podobnou možnost zcela vylučuje....

Toť můj názor... Smile))

PS: Nějak se mi nezdá, že Betridal a Mortus Černý patří mezi typy lidí, co nechávají na cestách přepadávat mnohonásobnými přesilami, a i kdyby se to mělo stát (vysoce nepravděpodobné... Wink)), čím by jim tam pomohl ?!?
PPS: Riam ? Laughing Laughing Laughing Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
M´te
Zaslal: so červen 19, 2004 19:53 Citovat
Založen: 6.10.2003 Příspěvky: 98 Bydliště: f-m
Ilisghia Paskoň ??? Odmítám komentovat. TAKOVOU <>ovinu jsem už dlouho neviděl... Rolling Eyes
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hektor
Zaslal: ne červen 20, 2004 10:26 Citovat
Založen: 7.10.2003 Příspěvky: 15
M´te napsal:
Postava válečníka na nižší než 18. úr. může zabít zeleného draka snad jen tehdy, když se válí na smrtelné posteli, v mdlobách... oprava v komatu (pomíjím resistence, imunity a fakt, že se mu regenerují 4 žt. za kolo Smile)). Nebo snad za předpokladu, že šest hodin vyprávěl drakovi svůj absurdní životopis a drak unuděn usnul a při pádu se praštil do hlavy a nebohého hrdinu ještě stačil zalehnout. Z reálnějších jsou možnosti, že s ukrytou balistou či rachejtlí 6hodin vyčkával u drakova doupěte (nějak mi to ale nekoresponduje s podobou draků na Asterionu... ). Předpokládám však, že autor mínil, že ho zabil mečem... pokud jsem správně pochopil, onen mocný artefakt však z Derteonu vyzdvihl až potom... :/
Nějak zřejmě nebyla v úvahu brána únava (pochybuji, že by se drak unavil dřív - odl 35 vs -byť úctyhodných - 18. Wink. Také fakt, že i s mečem, který byl jistě horší než onen artefakt, ale budiž... mohl mít úč. sotva sil +3, přesnost +2, cvik /+3 (max. Smile .. +1 (rodová zbraň půlelfa Smile)) (přeska a rukavice) +2 = (tramtararaaaa) 15/+5 oproti drakově obraně 20. OK... hodně šestek... haluz je svině že... hmmm s tou regenerací... (za 2160 kol - zregenerováno 8640žt Wink budiž za šest hodin... dokázal by to všal Mithrondor přežít ?!? Jeho obrana při plném vybavení (které však v té době neměl) je KZ 8 (jen ovšem se zbrojí z draka, kterého se chystá zabít... Smile)) + obr +1 + (přezka, helma, rukavice...) +3= 12 ... drak má úč... 23/+3 (x2) a 25/+4 ... netřeba nic dodávat... je sice fakt, že ony rukavice chrání před zlomením kostí v těle (měl je v tu dobu ?!?), není tam však psáno nic o ochraně před vystříknutím vnitřností tělními otvory při náhodném zašlápnutí zeleným drakem... (velikost E) ... bereme samozřejmě v úvahu fakt, že je hrdina velmi obratný (13/+1 Wink) a, že je drak nachlazen (neužití dechu a kouzel magie země a psychických útoků - úctyhodných 240 mg... nemocným se blbě kouzlí... počítám sice s 15%ní odolností na magii ale při daném počtu magů by to jednou muselo vyjít... ) .... takže mi tu někde chybí předmět ochrany před zabitím, či regenerace min. 100žt/kolo :DDD ... možná se autor zapomněl zmínit...

Samozřejmě chápu, že bychom se při tvorbě neměli nechat tolik unášet pravidly, ale to by vyžadovalo trochu logického myšlení, které nám však podobnou možnost zcela vylučuje....

Toť můj názor... Smile))

PS: Nějak se mi nezdá, že Betridal a Mortus Černý patří mezi typy lidí, co nechávají na cestách přepadávat mnohonásobnými přesilami, a i kdyby se to mělo stát (vysoce nepravděpodobné... Wink)), čím by jim tam pomohl ?!?
PPS: Riam ? Laughing Laughing Laughing Laughing


lol... né každý mluví jazykem tvého kmene. Smile)

_________________
Ať nenávídí, jen když se bojí!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
M´te
Zaslal: út červen 22, 2004 23:40 Citovat
Založen: 6.10.2003 Příspěvky: 98 Bydliště: f-m
Jazyk od můj kmen +-4321 být ne-jednoduchý sqlk /* %>>[guňk Smile))
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
meator
Zaslal: čt červen 24, 2004 18:28 Citovat
Založen: 15.9.2003 Příspěvky: 152 Bydliště: HK
M´te napsal:

PS: Nějak se mi nezdá, že Betridal a Mortus Černý patří mezi typy lidí, co nechávají na cestách přepadávat mnohonásobnými přesilami, a i kdyby se to mělo stát (vysoce nepravděpodobné... Wink)), čím by jim tam pomohl ?!?


No mě spíše nesedí to, že by Betridal byl zavázám za záchranu života. Jemu je jedno jestli zemře nebo ne. Kdyby ho zabili tak by si ukradl jiné tělo a sem si jistej, že vím který.

_________________
Ke všemu co je velké, je prvním krokem odvaha!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
M´te
Zaslal: st červenec 07, 2004 16:52 Citovat
Založen: 6.10.2003 Příspěvky: 98 Bydliště: f-m
hh jj další logický postřeh poukazující na nelogičnost v textu o Mithrondorovi všudemožně ukrytou Laughing Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Shark
Zaslal: po červenec 26, 2004 9:53 Citovat
Založen: 16.9.2003 Příspěvky: 347 Bydliště: České Budějovice
Arvedanská pevnost

Příspěvek je velmi pěkně zpracovaný a jistě se dá v řadě her upotřebit. Podle mého názoru je text manuálu psán příliš formou a lá "zelené mozky", i když samozřejmě je pochopitelné, že od dokumentů tohoto druhu nelze čekat stylistickou perlu. Trochu mi tam ještě neladí zmínka o trpasličích pokrmech jako zásobě. Zní to moc tolkienovsky a navíc by Arvedané zcela jistě byli schopni vytvořit si podobné jídlo lehce sami.

_________________
Co tě nezabije, činí tě silnějším.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další
Přidat nové téma

Přejdi na:  

Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.