Obsah fóra Asterion Auditorium
Autor Zpráva

<  Za závojem stínů  ~  Přechod do Stínového světa

Deli
Zaslal: út říjen 02, 2012 11:16 Citovat
Založen: 25.1.2010 Příspěvky: 86
Prdnu sem to, co jsme vymysleli my při hraní a jak to chápem - pro inspiraci. Smile

Cestování v přírodní úrovni skrze Stínový svět

Pojali jsme to s naší družinkou tak, že otevřít bránu do SS jde docela "snadno", ale uvnitř stínového světa už otevírat bránu nejde zpět do přírodní úrovně (řekl bych, že to i dává docela smysl, že ten impuls vždy musí přijít z přírodní úrovně).

Proto, pokud si někdo chce zkrátit cestu skrze stínový svět, musí v něm najít pak tu správnou trhlinu a nahlížením (podobně jako nahlíží temný duch do přírodní úrovně skrze stříbrný závoj, když hledá a získává vhodné tělo pro nalodění), případně nějakou "nadpřirozenou" schopností ať už kněžskou, nebo kouzelnickou, zjišťuje kam dotyčná trhlina vede.
Mohou mu v lokalizaci místa výstupu pomoci i myšlenkové bytosti v té části stínového světa, které mohou mít povědomí o tom, kam trhlina vede. Taky může poutníkům pomoci někdo v přírodní úrovni, který jim přiblíží, co za místo to je (ať už to bude nějaké zvíře, nebo myslící bytost).

"Výroba" mag. předmětů jejich přinesením ze SS do přírodní úrovně (PÚ)

Tady jsme to pojali tak, že ne všechny předměty jsou magické, když se přinesou do PÚ. Každý troll nemá bederní roušku +1 (tlumí zápach). A věřím že i v SS se jim viditelně něco nehoupe mezi nohama (o tom, jestli tam něco mají, to je zase diskuze na jiné téma Very Happy). Naopak mnohé předměty získají magické schopnosti, ale pojali jsme to tak, že nejsou jen kladné. Ba naopak. Mnohé z nich jsou nebezpečné, dvojsečné. Negativní účinky se mohou projevit jen na smrtelnících, nikoliv na myšlenkových bytostech, které je používají. Třeba brnění Rytíře zkázy, nebo sekera minotaura, atp... Taky jsme určili, že některé předměty mohou vykazovat magické schopnosti pouze ve SS, protože jejich schopnosti se hodí jen tam (třeba jen v konkrétním domíniu konkrétní vládnoucí bytosti, která něco takového dokáže vyrábět svou vůlí atp...)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sadaam
Zaslal: út říjen 02, 2012 16:50 Citovat
Založen: 7.3.2004 Příspěvky: 621 Bydliště: Turnov / Praha / pevnost Buk (LPS)
Kelghor: ohledne pravdepodobnosti mas v podstate pravdu, ale hacek je v tom, ze vyslovne je uvedeno, ze pravdepodobnost nemuze byt vyssi nez 99% (v PÚ), takze... Smile

...ale udelal bych kompromis: na zacatku proste "bez sovy" a po par navstevach a vycvikach s ni Cool

...ty dalsi zalezitosti asi zalezi na situaci, pac je SS zkratka takovy, jaky chcete Twisted Evil ale hlavne ne vzdy se MB dostavaji do PÚ s tím, co pak vyuzivaji (napr si musi sehnat obleceni, zbroj, zbrane), to plati hlavne pro ty, jejichz vybaveni pak zustava v PÚ (treba rytir zkazy nebo kostej si bere vyzbroj ze SS, je hafo husta a magicka a po jejich smrti, tedy navratu do SS, se vypari...); naopak, do SS si MB asi nic neberou a vypadaji tam take odlisne, nez v PÚ (jen navstevy je vidi porad stejne, protoze to tak zkratka znaji a vytvari se jim vlastni projekce...)

_________________
"Narodíš se jen jednou, žiješ jen jednou, umřeš jen jednou... a tak pořád dokola!!" - skřítčí minstrel Skřivan Skřivánek
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Kibe
Zaslal: út říjen 02, 2012 23:55 Citovat
Založen: 19.1.2006 Příspěvky: 345 Bydliště: LPS-pevnost Buk (rodina buku)
Jsem nad tím trochu přemýšlel a došel k tomuto:
Pokud budu chtít vytvořit nějaký předmět ve SS, tak ho tvořím za pomoci emocí... no a jaké emoce mívají takové zbraně/zbroje/ věci spojené s bojem a získáváním výhod proti nepřátelům? Řekl bych, že primární emocí je strach a od něj odvislé ostatní záporné emoce.
Po pravdě nenapadá mě mnoho běžných magických předmětů pro vhodné využití dobrodruhy, které by vycházely z emoce lásky(nebo od ní odvozených kladných emocí).

Tedy výrobce takovýchto předmětů se patrně dostane do té části SS, kde takové emoce převládají, nebo bude přitahovat takové MB. To je podle mého dostatečným omezením. Autor se vlastě omezí sám Laughing

K tomu mě napadá, že inteligence potřebná pro souboje ve SS by mohla být upravovaná o inteligenci démona, který je v nějakém magickém předmětu, který si dobrodruh vezme s sebou z PÚ. A to proto, že vlastně nízká inteligence = nízká emoce (strach, zloba, nenávist) a tedy by záleželo, proti jaké MB(její bytostné emoci) boj probíhá.


Těžko vysvětlitelné mi připadá chování artefaktů ve SS. Část duše násilím uzavřená v nějakém předmětu by podle mě chtěla přirozeně splynout zpět se zbytkem duše, ať už ty by se nalézala v PÚ, SS, nebo vnějším světě. Ale asi by se dali najít vyjímky.

To cestování mi připadá snazší, stačí si přesně představit žádané misto výstupu, ale je dosti zrádné to, že je potřeba rozhrnout závoj a vytvořit tělo i směrem ze SS do PÚ. Na to, že někdo chce vystoupit ze SS na jiném místě, než na kterém vstupoval by mohla být nějaká další past.


Naposledy upravil Kibe dne st říjen 03, 2012 7:16, celkově upraveno 1 krát.

_________________
Je dobré si vybrat ten správný cíl a také zda ho zasáhneš srdcem nebo šípem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kibe
Zaslal: st říjen 03, 2012 7:14 Citovat
Založen: 19.1.2006 Příspěvky: 345 Bydliště: LPS-pevnost Buk (rodina buku)
Také si myslím, že počet výcviků(max 3, jak je uvedeno) by měl mít vliv na souboje ve SS.

_________________
Je dobré si vybrat ten správný cíl a také zda ho zasáhneš srdcem nebo šípem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sadaam
Zaslal: st říjen 03, 2012 14:34 Citovat
Založen: 7.3.2004 Příspěvky: 621 Bydliště: Turnov / Praha / pevnost Buk (LPS)
...jeden technicky detail: magicke predmety a artefakty se ve SS chovaji jako obyceje predmety, tudiz jsou absolutne bez vyuziti!! Wink tedy zadne bonusy k boji, vyjednavani ani kouzleni Cool na Asterionu de facto demoni mag. predmetu nejsou, v artefaktech vsak casti duse asi budou, ale jsou vazany na ten artefakt (jeho srdce), takze ani v SS nebude k pouziti, bude proste "spat"... pokud to nebude primo nejaky super silny artefakt typu stvorenych artefaktu a tak dale

...pocet vycviku spis bude souviset se zvladanim emoci apod., tedy bych pridal nejake ty body emoci navic apod., jinak asi krome toho, co je uvedeno v apikacich, nic nebude Embarassed

...jo a jeste jsem premyslel nad temi pomocniky - bylo by strasne narocne je porad tahat do SS a zpatky, vsak jiz jejich vyvolani je narocna procedura vyzadujici slozity ritual atd., takze bych je videl vazne jen jako hlidace pro telo, pokud se cestuje do SS pouze "dusevne"; a nedokazu si predstavit, jak by se to delalo pri odhmotneni Confused takze si kouzelnik musi vystacit sam!! Crying or Very sad

_________________
"Narodíš se jen jednou, žiješ jen jednou, umřeš jen jednou... a tak pořád dokola!!" - skřítčí minstrel Skřivan Skřivánek
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Deli
Zaslal: ne červenec 02, 2017 12:33 Citovat
Založen: 25.1.2010 Příspěvky: 86
Já teď ještě řeším snění a narození. Tuším, že někde v modulech je snění vysvětlené jako výlet do Stínového světa (pokud se mi to nepomotalo se sérií Dragon Age Very Happy). Je to tak, že dotyčný snílek si vymezí prostor ve stínovém světě a svou vůlí formuje jeho podobu? Může se stát, že se v rámci snu dostane do míst ve stínovém světě, kde už někdo určil jeho podobu a vládne těm místům (=noční můry?)?

Může snílka někdo ve Stínovém světě držet proti jeho vůli? Může snílek zabloudit = ztratit kontakt se svým tělem, které se nachází v Přírodní úrovni?

A ještě jsem tady v diskuzi někde četl že ve stínovém světě plyne čas jinak, nebo dokonce neplyne, ale tuším, že v modulech je zmíněno, že tam čas ubíhá stejně jako v Přírodní úrovni.

A konkrétně o cestování a otevírání brány ze stínového světa do přírodní úrovně. Stále mám za to, že to nemůže jít. A narození myslící bytosti si pořád vysvětluji tak, že to není duše narozeného, která rozhrnuje stříbrný závoj při cestě do Přírodní úrovně do těla novorozeněte, ale matka, která dítě rodí.

A tady se ještě nabízí otázka, Kdy se duše poprvé dostává do těla? Při narození? Při početí? Někde mezi těmito stavy? Lámou si hlavu kněží na Asterionu nad tím, kdy se z embria stává člověk stejně jako v našem světě? Nebo to ví přesně? Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 3 z 3
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Přidat nové téma

Přejdi na:  

Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.