Obsah fóra Asterion Auditorium
Autor Zpráva

<  Ostatní  ~  Hobit: Neočekávaná cesta

Sadaam
Zaslal: so prosinec 15, 2012 16:09 Citovat
Založen: 7.3.2004 Příspěvky: 621 Bydliště: Turnov / Praha / pevnost Buk (LPS)
...tak uz jste byli na Hobitovi?? Co na nej rikate?? Zklamani, nadseni, v pohode?? Cool piste, komentujte, kritizujte!!

_________________
"Narodíš se jen jednou, žiješ jen jednou, umřeš jen jednou... a tak pořád dokola!!" - skřítčí minstrel Skřivan Skřivánek
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Iskar
Zaslal: so prosinec 15, 2012 22:22 Citovat
Založen: 30.3.2010 Příspěvky: 60
Už som sa čudoval, že sa tu táto téma doteraz neobjavila. Smile Aspoň v stručnosti: Gandalf tradične dobrý a Bilbo tiež veľmi fajn, Thorin mi zo začiatku celkom nesadol, ale postupne som si na neho zvykol. Z trpaslíkov na mňa dobre zapôsobil Balin, ostatní sa väčšinou príliš neprejavovali, ale už pri knihe bolo jasné, že v jednom príbehu nemôže vystupovať pätnásť hlavných hrdinov...

Odbočeniami od pôvodného deja sa radšej nebudem príliš zaoberať, väčšina z nich bola skôr na škodu ako na osoh (kamenní obri, mesto goblinov, veľmi zvláštne spracovaný Radagast Hnedý), ale zato sa mi páčilo, že vo filme bolo znázornené, ako prišiel Thorin Pavéza k svojmu menu. Z klasickej dejovej línie ma asi najviac potešili hádanky v tme - možno neboli spracované presne podľa originálu, ale zachovali si "rozprávkovú" atmosféru a zostali verné duchu predlohy.

Film na motívy Tolkienovho diela si rád pozriem kedykoľvek a platí to aj o Hobitovi. Zároveň však chápem skalných fanúšikov Tolkiena, ktorí tento film asi tak ľahko neprijmú. Autori sa síce nechali inšpirovať klasikou, ale bez toho, aby sa pokúšali o jej verné spracovanie... Bežnému a nenáročnému divákovi filmového Hobita s pokojným svedomím odporučím a milovníkov Stredozeme tiež nebudem odrádzať, ale určite ich aspoň upozorním, aby od neho nečakali zázraky.

A ešte jedna dôležitá vec - zatiaľ som videl len 2D verziu filmu, takže k trojrozmernému spracovaniu sa nemôžem vyjadriť.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kibe
Zaslal: ne prosinec 16, 2012 21:56 Citovat
Založen: 19.1.2006 Příspěvky: 345 Bydliště: LPS-pevnost Buk (rodina buku)
Největší filmové zklamání, jaké jsem žažil(měl jsem vysoké očekávání).
První část(dokud neodešli z Roklinky) byla super, herecké výkony, kulisy, kostýmy, hudba, kamera, dokonce i dějové odbočky byly povedené...paráda.

Pak jsem už jenom smutně koukal a říkal si, proč to musel takhle zpras..t. Celé Mlžné hory(s vyjímkou hádanek a orlů) byly vytvořeny v nechutně akčním stylu pro 3D kameru a občas to vypadalo, jako anime v hávu RPG hry z Forgotten Realms.
Nakonec scéna na nejposlednější, postupně padající borovici, ze které se nejprve Thorin a pak i Bilbo vrátili, aby mohli epicky zabojovat u mě vyvolávala chuť ublinknout.

Přitom kdyby se trochu více držel knižního popisu, tak by mohl vytvořit skutečně napínavé situace, namísto až komicky akčních...no prostě to budu ještě nějakou dobu rozdejchávat Evil or Very Mad

_________________
Je dobré si vybrat ten správný cíl a také zda ho zasáhneš srdcem nebo šípem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sadaam
Zaslal: po prosinec 17, 2012 0:10 Citovat
Založen: 7.3.2004 Příspěvky: 621 Bydliště: Turnov / Praha / pevnost Buk (LPS)
...jelikoz jsem od toho moc neocekaval, nebyl jsem ani zklaman, ani presprilis nadsen:-)proste se mi to libilo a tesim se na pokracovani!!

...kazdopadne to ale nemelo atmosferu Pana prstenu, to mi tam trosku chybelo, ale vzdyt i kniha je uplne jina, nez LOTR, tudiz to neni takove "-"

...dost me ale iritoval ten presprilis pocitacovy vzhled, zkratka technicky nic moc, ale vzhledem k tomu, ze jsem to videl ve 2D a film byl tocen ve 3D, da se to pochopit (a rad si na to jeste jednou a ve 3D zajdu, prestoze tenhle format nemam rad a nechodim na nej do kina)

...posledni vec, kterou bych tomu vytknul - podle me se to cele dost vlece, je tam par, sice hezkych, ale zbytecnych veci navic a opravdu si myslim, ze primarne nastrihat 3 filmy je jen komercni tah Sad nicmene, pokud se dalsi dily povedou, nevidim v tom takovy problem

...jo a jeste nevyraznost hlavni postavy - Bilbo mi prijde trosku mimo, lehce nevyrazne a pusobi nezucastnene... je zkratka spis pozorovatel, nez akter (krome hadanek nebo treba "zachrany" Thorina na utesu s borovicemi); v knize ale take spis figuroval spis jako "vypravec", takze to se da pochopit a take si tim vysvetluji nektere ty "mimo" pasaze (ktere napr. popisuje Kibe vyse...) - je to vsechno zkormoucene hobiti pomatenou (dolanskym listim vyhulenou) mysli Twisted Evil ale ne, je to proste hezka pohadka Wink

_________________
"Narodíš se jen jednou, žiješ jen jednou, umřeš jen jednou... a tak pořád dokola!!" - skřítčí minstrel Skřivan Skřivánek
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Goryvlad
Zaslal: st prosinec 19, 2012 22:18 Citovat
Založen: 4.10.2011 Příspěvky: 27 Bydliště: Ostrava/Seliak
Je to už hodně dávno ,co jsem četl Hobita. Řada filmů ,které jsem znal v knižní podobě byla pro mne sklamáním. Takže na Hobita jsem šel s obavami. Navíc LOTR nasadil laďku příliš vysoko . Ale musím přiznat ,že se mi film hodně zamlouval. Pár věcí bych mu sice vytknul ( jak píše Kibe Mlžné hory byly spíše sklamáním), celkově myslím, že je to velmi povedená pohádka ,což se mi potvrdilo i na naších dětech. Protože hlavně capartům byl přece Hobit původně napsán Smile

_________________
Ave,imperator,morituri te salutant!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Fergo Fergusson
Zaslal: čt únor 14, 2013 21:46 Citovat
Založen: 22.4.2012 Příspěvky: 58 Bydliště: Mým domovem je Vyhnaství
No já myslím, že to byla tak trochu vykradačka Pána prstenů. Film nepřináší nic, co bychom už neviděli. A možná v tom je tak trochu zaseknutý háček, Původní Hobit se od Pána prstenů se vypravěčsky liší a čtenář si z něj odnáší jiný zážitek než z Pána prstenů. To se u filmu nekoná a z toho zřejmě pramení ono zklamání, protože filmově třemi tříhodinovými filmy byl Pán prstenů vytěžen a opakování již řečeného zvláště u tak pěkné látky jako je Hobit nikdo nestojí. Zkrátka není to Hobit, protože si hraje na Pán prstenů a na není to Pán prstenů protože to měl být Hobit a výsledek pak nikomu není moc po chuti.
Film je až moc rozvláčný zvláště první polovina je docela zdlouhavá. O nějakých patnáct minut by mohl být klidně zkrácen, na druhou stranu v druhé půli popadá dech a sviští slušným akčním tempem, to např. vůbec mě nevadilo.
Bilbo Pytlík je zatím takový neslaný nemastný, ale řekl bych, že je to vinou scénáře a trochu i předlohy, které se film drží naprosto věrně. Mě osobně se líbila postava Thorina Pavézy řekl bych, že do toho jakou v příběhu sehraje roli jeho postava dokonale zapadá.
Film je doopravdy hodně rozmáchlý ale na druhou stranu, by se nemělo zapomínat, že Hobit, byť je v počtu stran o dost kratší je také epičtější a celkově se toho v něm dějově odehraje více než v jednom dílu Pána prstenů. Takže bych Jacksona z toho, že jde po prachách a tím film kazí až tak nepodezíral.
Mě se film líbil. Jacksonův svět Pána prstenů se mi líbí a zkousnu ho klidně znovu i když ho roubuje na Hobita. Akčnost snímku pro mě byla výhodnou a souboj kamenných obrů v Mlžných horách mi uvízl v paměti až doteď.
Řekl bych, že film je sám o sobě je dobrý, jen nenaplňuje očekávání a nedosahuje kvalit předchůdce, jen je zcela zbytečně opakuje.
Na další díly se těším a jsem zvědav co přinesou. Doufám, že kvalita už klesat nebude ale uvidíme.

_________________
A pane Fergusson, jak jste jen dokázal zabít toho lidožravého obra?
"Tákhle jsem máchnul sekerou a bylo po něm."
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1
Přidat nové téma

Přejdi na:  

Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.